'Bu uygulama 30 yıldır var'

KAYYUM duruşması 28 Şubat’ta yapılacak olan Boks Federasyonu’ndaki usulsüzlük iddialarıyla ilgili müstefi Başkan Eyüp Gözgeç, Facebook hesabından bir açıklama yaptı.

1

AKŞAM

Gözgeç, “Sevgili boks camiasının antrenör ve kulüp başkanları. Ahmet Cömert Boks Turnuvası uzun yıllardır yapılan özel boks turnuvasıdır. Bu müsabakalara kampa aldığımız milli sporcuların yanı sıra, kendi imkanları ile katılmak isteyen sporcularınızı; sizlerin isteği ile dahil ediyoruz. Bu uygulama 30 yıldır uygulanan ve devlete, federasyona hiçbir maddi ve manevi yükü ve zararı olmayan uygulamadır. Sizlerin isteği ile sporcularınızın maçlara girmesini temin için yapılan uygulamadır” ifadesini kullandı. 

BİNLERCE SPORCUDA 1 YEĞENİM

Haberin maksatlı yapıldığını iddia eden Gözgeç, “Boks sporuna emek veren antrenör ve kulüp başkanının isteğini yerine getirmenin suç ve usulsüz olduğunu gazeteci dahi diyemeyeceğim birilerine yazdırmak, algı yaratmak, sanki bu sporculardan maddi bir çıkar sağlamış gibi sunmak ne kadar doğru. Onu sizlere bırakıyorum. Aslında beni şikayet edeyim derken antrenörleri ve kulüp başkanlarını şikayet ediyorlar, bunun farkında değiller. 30 yıldır binlerce sporcunun katıldığı turnuvada 1 tane benim yeğenim olmasını servis yapmak; ne kadar acı” açıklamasını yaptı. 

KONGREDE HESABINI VERECEKLER 

Gözgeç açıklamasını şöyle bitirdi: Şimdi bugüne kadar gazetelere bu servisi yapan sözde antrenörlerin ve aday olmayı düşünen zatın, bana kaç sporcu için, kaç antrenör için defalarca rica ettiklerini, onların yüzüne kongrede vuracağım. Şunu söyleyebilirler mi? Turnuvaya soktuğu sporculardan para ve çıkar sağladı. Eğer bunu diyebilen bir Allah’ın kulu olursa seçime bile girmem. Bu camianın önünden geçmem. Şunu çok iyi bilin ki, Türkiye’de boks federasyonuna herkes aday olabilir. Başkan da olabilir. Ama bu yazıyı servis edenlere milyonda bir sıra gelmez.  Gazete sayfalarına koyduğunuz sporcuların ekmeğine, okuluna göz dikenler, kongrede bunun hesabını verecekler.

MİLLİ YAPIP ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİRDİK

Kadın Milli Boks Takımı Antrenörü İshak Tiryaki: Burada suç varsa hepimizin. Çünkü hepimiz sporcularımızı buralarda milli yapıp, üniversiteye yerleştirdik.

EYÜP Gözgeç’in, “Sizi tepki koymaya çağırıyorum” çağrısından sonra Kadın Milli Takım Antrenörü İshak Tiryaki, Facebook’ta yaptığı iki ayrı yorumda itiraf anlamına gelecek şu ifadeleri kullandı: Yazık ya! Diyecek bir şey bulamıyorum bu çok haksız bir eleştiri. Bunu kabul etmiyorum. Burada suç varsa hepimizin. Bu konuda başkanın yanında durmayan vatan hainidir. Çünkü hepimiz sporcularımızı buralarda milli yapıp üniversitelere yerleştirip, hayatlarını kurtardık. Avanta mı verdik. Bence yanlış yapıldı. Bu haberle Eyüp Gözgeç daha güçlü gelecek. Tiryaki, sporcuların milli yapılması için ne kadar ısrarcı davrandıklarını da şöyle anlattı: Bunu tarafsız yazıyorum kimse yanlış anlamasın. ‘Sayın Eyüp Gözgeç’e yalakalık yapıyor’ demesin. Ben dahil yüzlerce antrenör arkadaş, Türkiye’de 2. 3. ve derece yapamamış bay, bayan kaliteli sporcularımızı veya gariban sporcularımızı milli yapabilmek için başkanın kapısında yatıyoruz. Bir şekilde ikna ediyoruz. Şimdi bu bağlamda suç varsa herkes delikanlı gibi konuşsun. O suç hepimizindir.

SENDEN MİLLİ HOCA OLUR MU!

BAŞKAN Gözgeç, sosyal medya hesabından “Ne algısı başkan, kimi kandırıyorsun. Boksör olmayanları bu maça soktunuz. Bunu çok iyi biliyorum” diye sitem eden boks antrenörü Süleyman Öztürk’e şu cevabı verdi: Seni antrenör olarak milli takıma çağırınca iyi değil mi? Bütün Türkiye’ye sor bakalım, “Benden Milli Takım Antrenörü olur mu?” Sözleşmeli olmak istiyordun, olmayınca yazmaya başladın.

Cömert ailesinden ödenek

BOKS Federasyonu, Ahmet Cömert Boks Turnuvası’nın masraflarını aileden aldı. Eylül 2018’de düzenlenen turnuva için yapılan ve Davutpaşa Vergi Dairesi’nde kayıt altına alınan evrakta Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ile Atilla Cömert’in imzası var. Bu paranın nereye, kimlere ve nasıl harcandığı federasyonun belgeleyeceği bir konu. Zira turnuvaya katılan sporcuların bazıları devlet yurtlarında kalırken, bazıları da dışarıdan katılmıştı.

BELGELER ELİNDE AÇIKLA

Eski başkan Doğaneli: 30 yıldır uygulama böyle ise başkan olarak belgeler elinde. Onurlu ve haysiyetli bir adam gibi açıkla.

EYÜP Gözgeç’in, “30 yıldır bu uygulama böyle” sözleri üzerine kendisinden önce 22 yıl Boks Federasyonu Başkanlığı yapan Caner Doğaneli şu açıklamayı gönderdi: Bu utanmazlığın mimarı, kanunla ‘kul hakkı yediği ve resmi evrakta sahtekarlık yaptığı’ sabitlenmiş Eyüp Efendi, utanmadan, sıkılmadan “Doğaneli döneminde de aynı sistem yapılıyordu” iftirasını atmış. O dönemde federasyonlar özerk değildi. Tüm sporcu seçimleri Genel Müdürlüğün onayından geçiyordu. Federasyonun tüm evrakları elinde. Bizim dönemimizle ilgili bir tane bile çakma milli bulabilirsen, onurlu ve haysiyetli bir adam gibi çık ve açıkla. Bu sıfatları senin için kullandığım için beni mahkemeye ver. Ayrıca bir insanın suç işlemesi, sahtekarlık yapması, sana da sahtekarlık yapma hakkı vermez. Aynen kul hakkı yeme gibi.

ATLETİZM VE GÜREŞTE DE VAR

BOKS Federasyonu’nda antrenörlük yapan Merdane Bağrıyanık ise, “Bu gazete neden sadece boksta milli olan sporcuları yazıyor. Bu gün A Milli Futbol Takımı’nda yok mu? Güreşte, atletizmde, kick boksta yok mu? Bunları yazsana” diyerek diğer federasyonlarda da benzer uygulamaların olduğunu iddia etti.

HAYATIMI KARARTTILAR!

AVRUPA şampiyonu Elif Delişmen de hakkının yendiğini iddia ederek, Boks Federasyonu’nu suçladı: Hayatımı kararttılar. Ben Avrupa şampiyonu olarak bu turnuvaya çok istememe rağmen katılamadım. Allah kimsenin ahını kimsede bırakmaz. Hakkımı yediler, hâlâ da yemeye devam ediyorlar. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Kimse konuşmuyor maalesef. Herkes kendi derdine düşmüş. Yazıklar olsun. Bunlar için ülke değil, kendi eşi dostu milli olsun, para alsınlar, devleti nasıl sömürürüz düşüncesinde… Nasıl can verecekler.

DİĞER HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yeğen 3 ay 10 günde milli oldu

Doğum tarihi 8 Şubat 2000 olan Orhan Nurtaç Gözgeç, ilk lisansını 2 Haziran 2017’de Ayaz Tekvando Spor Derneği’nden çıkarttı. 12 Eylül 2017’de Ahmet Cömert Boks Turnuvası’na katıldı, ‘Milli Sporcu’ unvanını kazandıktan sonra da lisansını yenilemedi. Kaldığı yerde bıraktı!