Bu takım bir başka: Lig kupa fark etmiyor, Trabzonspor kaybetmiyor!

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde Fraport TAV Antalyaspor ile karşı karşıya geldi. Süper Lig lideri Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda da kayıpsız bir şekilde yoluna devam etmek istediği çeyrek final mücadelesinde kaybetmedi. Trabzonspor'un üstün oyunu ile süren mücadele, bordo-mavililerin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonuçla ligde liderliği süren Trabzonspor Türkiye Kupası'nda da yarı finale yükselmiş oldu.

AKŞAM

Ligde şampiyonluk koşusuna devam eden Trabzonspor, Türkiye Kupası'na da gümbür gümbür devam ediyor. Ligdeki tek yenilgisini aldığı Antalyaspor'la, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde karşılaşan Bordo-Mavililer, Akdeniz ekibini 2-0'la geçti. Fırtına'ya yarı final biletini getiren golleri Edin Visca ile Berat Özdemir kaydetti.

Süper Lig'de 27 maçlık yenilmezlik serisini bozan ve bu sezon ligdeki tek yenilgisini aldığı Antalyaspor'u ağırlayan Fırtına maça çok etkili başladı. Henüz 11'de Djaniny'nin asistinde Edin Visca'nın golüyle 1-0 öne geçen Karadeniz temsilcisi adeta Antalyaspor'u ilk 40 dakika yarı sahasına hapsetti. 28'de Djaniny ile gole çok yaklaşan Fırtına direğe takıldı. İlk devrenin son 5 dakikasında Antalyaspor etkili olsa da başka gol sesi çıkmadı, Trabzonspor soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci yarıda da Trabzonspor baskısı vardı. Farkı 2'ye çıkarmak isteyen Bordo-Mavili ekip özellikle 62'de gole çok yaklaştı. Önce Bakasetas vurdu, top üst direkten döndü, ardından Kouassi tamamlamak istedi fakat Fildişili futbolcu da direğe takıldı! Bu dakikanın ardından iki takımın da pozisyonları olsa da aradığı golü yine Trabzonspor buldu. 88'te sahneye Berat Özdemir çıktı ve maçın skorunu belirledi: 2-0.

Bu sonuçla Fırtına, Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı final biletini alan ilk takım oldu. Antalyaspor ise çeyrek finalde kupaya veda etti.

Yarın çeyrek final seansında 17.30'da Sivasspor, Fatih Karagümrük'le, 20.30'da da Beşiktaş , Kayserispor'la kozlarını paylaşacak. Perşembe günü de 20.30'da Alanyaspor , Gaziantep FK'yı konuk edecek.

Berat Özdemir, gölünü attı Marek Hamsik'e teşekkür etti: Müthiş bir karakter...

AĞLAYAN TARAFTAR, NWAKAEME İLE BULUŞTU

Trabzonspor'un ligde son oynadığı Yukatel Kayserispor maçında atılan son dakika golü sonrası gözyaşlarını tutamayan Halit Aygün, kulübün davetlisi olarak Antalyaspor maçını izledi.

Trabzonspor yedek kulübesinin arkasında oturan ve maç öncesinde Nwakaeme ve Denswil ile fotoğraf çektiren taraftara, forma hediye edildi.

Uğurcan Çakır'dan iddialı açıklama: Trabzonspor olduğu her yerde kupalara taliptir!

VISCA'DAN HAYATINI KAYBEDEN TARAFTARIN KIZINA FORMA

Trabzonspor'un İttifak Holding Konyaspor ile oynadığı karşılaşmada geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybeden Eyüp Yusuf'un kızı Melisa Yusuf da maçı izledi.

Bordo-mavili kulüp tarafından maça davet edilen Melisa Yusuf'a Edin Visca tarafından forma hediye edildi.

Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alfons Groenendijk: Başımız dik, çünkü iyi futbol sergiledik

MAÇTAN DAKİKALAR | İLK YARI

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Trabzonspor, Fraport TAV Antalyaspor karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

12. dakikada orta alandan aldığı top ile ceza alanına doğru hareketlenen Visca, Djaniny'in ile yaptığı ver-kaç sonrası ceza alanı içinde yerden vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

26. dakikada Djaniny'in sağdan pasında, Kouassi'nin dokunduğu topu Visca tamamlamak istedi ancak kaleci Diogo, tehlikeyi uzaklaştırdı.

28. dakikada Kouassi'nin pasında, ceza alanı sağ çaprazında Djaniny'in şutunda, savunmaya çarpan top üst direğe vurarak kornere çıktı.

33. dakikada Puchacz'ın ceza alanı sol çaprazında şutunda kaleci Diogo'nun sektirdiği topu Bakasetas, altıpas içinden filelere gönderdi. Ancak Video Yardımcı Hakem uygulamasıyla Bakasetas'ın, ofsaytta bulunduğu gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı.

38. dakikada Bünyamin Balcı'nın sağdan ortasında, ceza alanı içinde iyi yükselen Luiz Adriano'nun kafa vuruşunda, top direğin az farkla üzerinden auta çıktı.

40. dakikada Luiz Adriano'nun pasında, ceza alanı içinde Ndao'nun şutunda kaleci Uğurcan Çakır, topu güçlükle kornere çeldi.

MAÇTAN DAKİKALAR | İKİNCİ YARI

60. dakikada Fernando'nun ceza alanı dışından şutunda, kaleci Uğurcan Çakır topu kontrol etti.

62. dakikada ceza alanı içinde Bakasetas'ın sert şutunda, top üst direkten döndü. Dönen topu Kouassi tamamlamak istedi ancak meşin yuvarlak bu kez de yan direkten dönerek uzaklaştı.

70. dakikada Visca'nın kullandığı serbest atışta, Djaniny'nin yakın mesafeden tamamlamak istediği topu kaleci Diogo, çıkardı.

85. dakikada Fernando'nun ortasında, ceza alanı içinde Wright'ın şutunda, kaleci Uğurcan Çakır tehlikeyi önledi.

88. dakikada Fernando'nun sağdan kullandığı köşe vuruşunda, kaleci Uğurcan Çakır'ı geçen topa Ghacha'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

89. dakikada Trabzonspor, farkı 2'ye çıkardı. Abdülkadir Ömür'ün pasında ceza yayı üzerinde savunmanın uzaklaştırmak istediği top Berat Özdemir'in önüne düştü. Bu futbolcu da meşin yuvarlağı yerden filelere gönderdi: 2-0.

Trabzonspor, karşılaşmayı 2-0 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

Stat: Medical Park

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Volkan Ahmet Narinç, Candaş Elbil

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Serkan Asan (Dk. 82 Peres), Denswil, Hugo (Dk. 86 Ahmetcan Kaplan), Puchacz, Berat Özdemir, Siopis, Bakasetas (Dk. 64 Cornelius), Visca, Kouassi (Dk. 64 Abdülkadir Ömür), Djaniny (Dk. 81 Yusuf Erdoğan)

Fraport TAV Antalyaspor: Diogo, Bünyamin Balcı (Dk. 78 Sinan Gümüş), Naldo, Kudryashov, Güray Vural, Fredy (Dk. 57 Hakan Özmert), Fernando, Ndao (Dk. 57 Ghacha), Mehmedi (Dk. 67 Wright), Doğukan Sinik (Dk. 67 Gökdeniz Bayraktar), Luiz Adriano

Goller: Dk. 12 Visca, Dk. 89 Berat Özdemir (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Dk. 31 Berat Özdemir, Dk. 85 Hugo (Trabzonspor)