Bu sefer kesin gidici

Şu ana kadar 7 maçta ilk 11'de başlayan Seferovic, 13 karşılaşmada daha ilk 11'de oynarsa zorunlu satın alma opsiyonu devreye girecek. Ancak Okan Buruk, ocak ayında forvet transferi yapılacağının sinyalini verdi. Golcü alındığı an İsviçreli'yle yollar ayrılacak.

Galatasaray'da Seferovic pişmanlığı yaşanıyor... Sezon başında Benfica'dan satın alma opsiyonuyla kiralanan yıldız oyuncu, son oynanan Keçiörengücü maçındaki performansının ardından iyice gözden düştü. Sezon başından bu yana forma bulmakta zorlanan, süre aldığında da bu şansı iyi değerlendiremeyen İsviçreli santrforun yapılan sözleşmesinde 20 maçta ilk 11 başlaması halinde 2.5 milyon euroya zorunlu satın alma şartı var. Şu ana kadar 4'ü lig, 3'ü kupa olmak üzere 7 maça ilk 11'de başlayan Seferovic, 13 karşılaşmada daha ilk 11 oynarsa opsiyon devreye girecek.

28 MAÇIN 13'ÜNDE OYNARSA ALINACAK

Kupada son 16'ya kalan Sarı-Kırmızılılar, finale kadar çıkarsa bu organizasyonda 5 maç oynayacak. Süper Lig'in de bitmesine 24 hafta var. Galatasaray, ikinci yarıda bir haftayı bay geçecek ve Aslan ligde, 23 maç oynayacak. Toplamdaki 28 maçın 13'ünde Seferovic, 11 başlarsa 2.5 milyon euro ödenecek ve Haris takımda kalacak. İsviçreli'nin opsiyonunu kullanmak istemeyen Galatasaray ise ocak ayında 30 yaşındaki golcüyle yollarını ayırmayı planlıyor. Keza Teknik Direktör Okan Buruk da Keçiörengücü maçı sonrasında yaptığı açıklamayla bunun sinyalini verdi.

BURUK AYRILIK SİNYALİNİ VERDİ

Buruk, "Icardi'nin dönmesini bekliyoruz. Seferovic'e şans vermeye çalışıyoruz. Toparlamaya çalışacağız. Ama devre arası geldiğinde forvet bölgesine takviye yapmayı düşünüyoruz. Forvet alabiliriz" diyerek, Icardi ve Gomis'in yanına bir golcü transferi yapılacağını vurguladı. Galatasaray, istediği oyuncuyu aldığı anda ise Seferovic'in sözleşmesini feshedip, oyuncuyu Benfica'ya geri gönderecek. Şu ana kadar ligde 374 dakika süre alan İsviçreli oyuncu, gol ve asist katkısı yapamazken, Türkiye Kupası'nda 240 dakika sahada kaldı ve ağları 2 kez havalandırdı.