Bu öfkeyle olmaz Emre kardeşim

Futbol Vakfı Başkanı ve AKŞAM Spor yazarı Engİn Verel, Fenerbahçeli Emre Belözoğlu'na tavsiyede bulundu: “Başkana, hocaya, arkadaşlarına, rakibe posta koymalar, diklenmeler. Soyunma odalarındakileri ‘Kol kırılır yen içinde kalır' diye örtbas ede ede bugünlere geldik. Dışarı taşanlar bile herkesi bıktırdı. Toparlan.”

Günün Analizi | Engin VEREL

Fenerbahçe'de olup bitenler çok fazla kamuoyuna yansımıyor. Çünkü yönetimin dışarıya bilgi sızmaması için aldığı sert önlemler, bir ölçüde başarılı oluyor. ‘Kol kırılır, yen içinde kalır’ mantığı bir yere kadar mazur görülebilir ancak kırık kolla yaşamaya devam etmek ileride sakatlıkların kalıcı hale gelmesine neden olacaktır. Acilen tedaviye ihtiyaç vardır. Sözü Emre Belözoğlu’nun sportif direktörlüğüne bağlayacağım. Fenerbahçe’de kaptanlık yapmış, kulübün eski bir futbolcusu olarak, futbolun emekçilerinin kulüplerinde söz sahibi olmasını baştan beri savundum. O yüzden Emre Belözoğlu’nun Fenerbahçe’de sportif direktör yapılmasını memnuniyetle karşılayanlardanım. Ancak yaşanan gelişmeler gösteriyor ki, Emre kardeşim bu sorumluluğun ağırlığını taşıyacak şekilde davranmıyor.

İlk kriz Kruse'de patladı

YAZILANLARIN FAZLASI VAR 

Sahada hırçın görüntülerine aşina olduğumuz Emre’nin 39 yaşın verdiği olgunlukla daha aklı selim ve öfkeden uzak olmasını bekliyoruz. Ama görüntü ne yazık ki öyle değil. Perşembe günkü akşam idmanında Dirar ile yaşadığı kavga elbette çok nahoş bir olay. Ancak onu bile bir yere kadar anlayışla karşılamak mümkün. Fakat Emre’nin bu sırada ağzından çıkan İngilizce ve Türkçe küfürleri hoş görmek imkansız. 39 yaşına gelmiş ve çok daha ağır gerilimlerde bulunmuş Emre’nin hala kendini küfürle ifade etme biçimi yeni görevi için endişe verici. Kaldı ki pandemi sonrası saha kenarında Emre’nin gösterdiği tavırlar da herkesin malumu. Sadece küfür olayı da değil. Bildiğim ama burada yazmayı uygun bulmadığım çok şey var. Ne yazık ki genel görüntü, Emre’nin tavırlarından birçok sporcu ve idarecinin rahatsız olduğu şeklinde. 

Dirar'ın faturası kabarık

SEVERLERSE 1 YERİNE 2 OYNARLAR 

Ben de ‘Kol kırılır, yen içinde kalır’a uyarak şimdilik bildiklerimi kendime saklıyorum. Ağabeyi olarak Emre’ye şu tavsiyelerde bulunuyorum;

- Futbolculuktan kalma alışkanlıklarını bir yana bırak. Zira yeni dönemde camianın öfkeli değil, aklı selim bir Emre’ye ihtiyacı var.

- Davranışlarının sadece Emre Belözoğlu’nu değil, büyük Fenerbahçe camiasını da temsil ettiğini unutma.

- Senin başarı ya da başarısızlığın diğer Türk meslektaşların için de yeni bir model ortaya koyacak.

- İçerideki adamlar seni severse bir yerine iki oynar. Bunu en iyi futbolun içinden gelen bizler ve sen bilirsin.

- Kendi görev alanının dışındaki konulara müdahale etme. Seni sevenleri ve sana güvenenleri üzme.

Güvenilir kale AKŞAM