Bu kez mucize Thunder'dan!

Oklahoma City Thunder, son saniyelerinde uzun süre unutulmayacak bir geri dönüşle Los Angeles Clippers'ı 105-104 mağlup etti ve seride 3-2 öne geçip, Batı finaline bir adım daha yaklaştı.

Batı’nın en 'vahşi' geçen yarı final eşleşmesinde bu kez mucizeyi başaran Oklahoma City Thunder oldu. Serinin dördüncü maçını 22 sayıdan geri gelip kazanan Los Angeles Clippers karşısında beşinci maçın neredeyse tamamını geride götüren Thunder, son 49 saniyesine 7 sayı geride girdiği maçı 105-104 kazandı ve seride 3-2 öne geçti!

Chesapeake Energy Arena’nın ev sahipliği yaptığı maça Clippers adeta dördüncü maçtan devam edermişçesine başladı! 

Blake Griffin’in liderlik ettiği konuk ekipte, JJ Redick 10, Matt Barnes da 8 sayıyla ön plana çıkan diğer isimler olurken, Thunder iki süper yıldızının toplamı 14’ü bulan sayıları ile oyunda kalmaya çalıştı ancak ilk çeyreği Clippers’ın 34-25 önce kapatmasına engel olamadı. İkinci periyotta Thunder, rakibinin hücumunun aksamasıyla farkı kapatarak öne geçerken, çeyreğin ikinci yarısında ritmini bulan konuk ekip, Westbrook ve Durant’in çabalarına karşın, Chris Paul’ün Griffin’e katılmasıyla avantajını rakibinden geri aldı ve devre arasına 58-52 üstün dönmeyi başardı.

Wizards 'devam' dedi!

Maçın ikinci yarısına Thunder’ın daha kararlı başlaması beklenirken, Clippers sahada daha sağlan duran taraftı. Durant’in sadece 4 sayı üretebildiği üçüncü çeyrekte Westbrook tek başına 14 sayı kaydederken, hücum anlamında tek başına kalınca konuk ekip Griffin ve Crawford’un toplam 15 sayısı ile son 12 dakikaya 86-80 önde başlama şansısı yakaladı. Ancak Clippers kendisine belki de Batı finalini getirecek son periyodu iyi başlasa da çok kötü bitirdi. 2 sayıya kadar inen farkı kısalarıyla bitime yaklaşık 4 dakika 13 sayıya kadar çıkartan konuk ekip, kazandığını düşündüğü maçı Westbrook ve Durant’in devreye girişini önleyemeyince kaybetti.

Son 49.2 saniyeye kadar farkı 7 sayıya indirmeyi başaran Thunder, Durant’in 5 sayısıyla son 17.8 saniyede skoru 104-102’ye getirdi. Ve maça noktayı koyan hatalar zinciri geldi. Paul önce topu yarı sahayı geçerken kaybederken, devamında oyun dışına çıkan top, tartışmalı bir hakem kararıyla yine Thunder’da kaldı. Paul ikinci hatasını 6.4 kala üç sayılık şut pozisyonundayken Westbrook’a yaptığı faulle gerçekleştirdi. Westbrook kullandığı 3 serbest atışı da sayıya çevirerek maçta takımını 105-104 öne geçirdi. Paul üçüncü hatasını ise kalan kısa sürede topu potaya atamadan Reggie Jackson’a kaptırarak yaptı ve Thunder, son saniyeleri eşi az görülür bir dramaya sahne olan maçı kazanarak, seride 3-2 öne geçmeyi başardı.

Thunder’ın müthiş geri dönüşünde Westbrook 38 sayı, 5 ribaunt, 6 asisti ve hepsinden önemlisi son kullandığı serbest atışlarıyla kahramanlaşırken, Durant 27 sayı, 10 ribaunt ve 5 asistle kendi standartlarının altında kalsa da, son saniyelerdeki oyunu ile maçın kazanılmasına büyük katkı sağladı. Clippers’ta ise Griffin’in 24 sayı, 17 ribauntluk double-double’ı sonuç getirmezken, Paul 17 sayı, 14 asitlik performansına karşın son saniyelerdeki hatalarıyla istatistiklerini gölgeledi. Crawford’un kenardan 19 sayı getirdiği konuk ekipte Redick ve Barnes ise 16’şar sayıyla geceye nokta koydu.