Bu heyecana yürek dayanmaz

Süper Lig'de 2020-21 sezonunu bugün bitiriyoruz. İstanbul'un “3 Büyükler”i şampiyonluk kupası için savaşacak. Milyonlarca taraftar da adeta soluksuz olarak bu muhteşem final haftasını takip edecek.

2020-2021 sezonunda, şampiyon bugün belli olacak. Ligde 81 puana sahip Beşiktaş ve Galatasaray ile 79 puanı bulunan Fenerbahçe yarışıyor. Bugün Beşiktaş, Göztepe'ye konuk olacak. Galatasaray, Yeni Malatyaspor'u ağırlayacak. Fenerbahçe ise kümede kalma mücadelesi veren Kayserispor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Averajla lider durumda bulunan Beşiktaş, Göztepe maçından puan alması ve Galatasaray'ın da Malatyaspor'a puan kaybetmesi halinde şampiyonluk ipini göğüsleyecek.

KUPA İÇİN BİRÇOK SENARYO VAR

Beşiktaş'ın Göztepe'yi tek farkla yenmesi ve G.Saray'ın Malatya'yı 4'ten az farkla mağlup etmesi durumunda da şampiyonluk sevincini, genel averajda (+2) rakibine üstün olan Kartal yaşayacak. Beşiktaş ile G.Saray'ın yenilmesi ve F.Bahçe'nin de puan kaybetmesi halinde gülen taraf averajla yine Siyah-Beyazlılar olacak. Ligde averajla 2. sıradaki G.Saray, Malatya'yı yenmesi ve Beşiktaş'ın puan kaybetmesi durumunda şampiyonluğa ulaşacak.

FENERBAHÇE'DE TEK İHTİMAL

G.Saray'ın berabere kalması ve Beşiktaş'ın maçını yitirmesi halinde yine Sarı- Kırmızılılar kupayı müzesine götürecek. G.Saray'ın maçını en az 4 farkla kazanması ve Beşiktaş'ın 1 farkla rakibine üstünlük kurması halinde de Sarı-Kırmızılılar kupaya uzanacak.

Fener için ise tek şampiyonluk ihtimali bulunuyor. Kanarya kazanıp, Beşiktaş ve G.Saray'ın yenilmesi halinde kupayı kaldıracak.