Bu galibiyetle durmayacağız

“Ulaşılması keyif veren bir hedefi gerçekleştirdik. Kesinlikle oyuncularımıza bir prim vereceğiz. Elbette bu galibiyetle durmayacağız. Daha iyisini başarmak için çalışmaya devam edeceğiz.”

AKŞAM SPOR

ORÇUN ÖZATEŞ

1990'da kurulan San Marino Futbol Takımı, 20 yıl sonra ilk kez bir maçtan galip ayrıldı. Uluslar Ligi'nde Lihtenştayn'ı 1-0 yenen San Marino, ülke tarihinin ilk resmi maç zaferine imza attı. İki takım daha önce de 2004 yılının Nisan ayında bir hazırlık maçında karşı karşıya gelmiş ve maçı San Marino kazanmıştı. Bu tarihi galibiyet sonrası San Marino Federasyon Başkanı Marco Tura, Akşam'ın sorularını tüm içtenlikle yanıtladı.

Alınan bu tarihi galibiyet sonrası duygularınızı anlatabilir misiniz?

"Resmi müsabakalarda aldığımız ilk galibiyet. Daha önce hiç yaşanmamış tarihi bir an. Ulaşılması keyif veren bir hedefi gerçekleştirdik. Elbette gelecekte daha iyisini başarmak için çalışmaya devam edeceğiz."

Bu tarihi zaferin ardından oyuncularınıza bir prim verecek misiniz?

"Kesinlikle oyuncularımıza bir prim vereceğiz. Federasyon olarak birkaç yıldır böyle bir galibiyete ödül verilmesini öngörüyorduk. Vereceğimiz primin ne kadar olacağını federasyon kararı ile daha sonra belirleyeceğiz."

San Marino olarak gelecekteki hedefleriniz nelerdir?

"Elbette bu galibiyetle durmayacağız. Genç oyuncuların gelişimini destekleyen projeler üzerinde çalışmaya devam edeceğiz. Çalışmalar yaptığımız bu projelerden milli takımımız da faydalanacak."