Bu Fener'e dikkat ''Edin''

Portekizli hocanın F.Bahçe'deki ilk maçı Fırtınalı oldu. İki takımın adeta birbirini kovaladığı maçta Kanarya, deneyimli kaptanı Dzeko'nun golleriyle galip geldi, rövanş öncesi avantajlı konuma geçti.

AKŞAM SPOR

OZAN KILIÇ

Penaltıda müdahaleyi alan Tadic, asist de yaptı. Dzeko, 2. yarının 26. saniyesinde golü attı. Oyuna sonradan giren Ferdi, ilk şutunda ağları buldu.

Kadrosunun bir kısmı Avrupa Şampiyonası'ndan dönen ve yeni hocası Jose Mourinho ile siftah yapan Fenerbahçe, İsviçre'de sezonu geçtiğimiz hafta sonu açan Lugano'nun konuğu oldu. Henüz 4'te stoper Wafi'nin golüyle kısa süreli şok yaşayan Sarı-Lacivertliler, 20'den sonra ele geçirdiği oyun üstünlüğünü 45+1'de Dzeko'nun attığı penaltı golüyle taçlandırıp devreye beraberlikle gitti. Kaptan Dzeko, ikinci yarıyı da golle açtı. 64'te Bislimi, sürpriz ve sert bir vuruşla skoru dengelese de Boşnak golcü 67'de yeniden sahne alarak hat-trick'ini tamamladı. EURO 2024'te oyunuyla beğeni toplayan Ferdi, 69'da girdiği maçta 73'te attığı ilk şutu ağlarla buluşturdu: 4-2. 90+4'te Valenzuela farkı 1'e indirse de temsilcimiz, İsviçre'den avantajlı skorla dönmeyi bildi. Rövanş karşılaşması 30 Temmuz Salı günü oynanacak...

HOCAMIZ BANA GÜVEN AŞILADI

Teknik Direktör Jose Mourinho tarafından kadroda tutulmasına karar verilen 21 yaşındaki Bartuğ Elmaz, hocasının bu kararının kendisini motive ettiğini söyledi: "Hocamız bana güvenip şans verdi. Sunulan bu şansı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum. Daha geliştirmem gereken çok şey olduğunu biliyorum. Hocamızdan çok şey öğreneceğimi düşünüyorum."

ÇOK FAZLA GOL YEDİK

Yaptığı hat-trick ile kahramanlaşan Edin Dzeko: "Sentetik zeminden ötürü farklı bir maç oldu. Maça yavaş başladık ve gol yedik. Başlarda oyuna tam giremesek de ikinci yarıya güçlü başladık. 3 gol yedik ve bu bizim için çok fazla olsa da güzel bir sonuç aldık."