Bruma'nın dahi gerisinde kaldı! Marcao 4. olabildi: Galatasaraylıların gözü bu listede

Marcao'nun transferi sonrası Bruma'nın da dahil olduğu liste yeniden gündem oldu. Galatasaray'ın 12+3 milyon euroya Marcao'yu Sevilla'ya göndermesinin ardından kulüp tarihinin en yüksek rakamlı transfer satışları listesi taraftarların en çok araştırdığı konu haline geldi. İşte Bruma'nın kendisine 2. sırada yer bulduğu o sıralamanın detayları…

Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe'ye transfer olan Bruma'nın da yer aldığı liste yeniden gündem oldu. Marcao'nun 12 milyon euro bonservis + 3 milyon euro bonuslar karşılığında Sevilla'ya transferi sonrası taraftarların gözü bu sıralamaya çevrildi.

BRUMA 2. SIRADA YER ALIYOR

Galatasaray 2013-14 sezonu başında 13 milyon euroya transfer ettiği Bruma'yı 4 sezon sonra 15 milyon euro karşılığında Leipzig'e satmıştı. Bu transfer sonrası Bruma, Galatasaray tarihinin en yüksek satışlı 2. transferi olarak tarihe geçmişti.

MARCAO 4. SIRAYA YERLEŞTİ

Marcao'nun 12+3 milyon euro karşılığında Sevilla'ya gönderilmesinin ardından Galatasaraylı taraftarlar, kulüp tarihinin en yüksek rakamlı transfer satışlarını merak etmeye başladı. Söz konusu liste yeniden gündem oldu. Bruma'nın 2. sırada yer aldığı listeye Marcao 4. sıradan giriş yaptı.

İşte Galatasaray tarihinin rekor bedelli transfer satışlarında ilk 5:

5-OZAN KABAK

Galatasaray altyapısında yetişen Ozan Kabak, profesyonel sözleşme imzalandıktan sadece 6 ay sonra 11 milyon euro karşılığında Stuttgart'a satılmıştı. Bu transfer Galatasaray kulüp tarihinin en yüksek bedelli 5. satışı olarak tarihe geçmişti.

4-MARCAO

Cimbom 2018-19 sezonunun ara transfer döneminde Marcao'yu 4 milyon euro karşılığında Portekiz'in Chaves kulübünden kadrosuna katmıştı. Galatasaray'da 3,5 yıl forma giyen Brezilyalı stoper, 12 milyon euroya Sevilla'nın yolunu tuttu. Deneyimli savunmacının 3 milyon euroluk da bonus maddesi bulunuyor.

3-ARDA TURAN

Galatasaray altyapısından yetişen bir diğer isim Arda Turan ise 2011-12 sezonu başında Atiletico Madrid'e tam 13 milyon euroya transfer olmuştu. Arda Turan bu rakamla kulüp tarihinin en pahalı 3. transfer satışı unvanını elinde bulunduruyor.

2-BRUMA

Galatasaray'ın 2013-14 sezonunda Sporting'den 13 milyon euro ödeyerek kadrosuna kattığı Bruma, 2017-18'de 15 milyon euro karşılığında Leipzig'e satılmıştı. Bruma söz konusu listede 2. sırada yer alıyor.

1-BADOU NDİAYE

Galatasaray 2017-18 sezonu başında Osmanlıspor'dan 7,5 milyon euroya transfer ettiği Badou Ndiaye'yi aynı sezonun devre arasında tam 16 milyon euro karşılığında Stoke City'ye satmıştı. Bu transfer Galatasaray tarihinin en yüksek bedelli transfer satışı olarak tarihe geçti.