Brüksel'de F.Bahçe korkusu

Union, yarınki maç için F.Bahçe'ye sadece 1.028 bilet verdi. Sarı-Lacivertliler, 20 euroluk biletleri karaborsadan 400 euroya toplamaya başladı. Bu nedenle Belçika polisi maçı ‘Yüksek riskli' ilan etti.

AKŞAM SPOR

DIŞ HABER

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcimiz F.Bahçe, Belçika ekibi Union Saint-Gilloise ile oynayacağı karşılaşma için hazırlıklarını sürdürürken Sarı-Lacivertli taraftarlar da destek vermek için elinden geleni yapıyor. Belçika basınından DHSports'ta yer alan habere göre özellikle Belçika ve Almanya'dan gelen F.Bahçe taraftarları, Lotto Park'ta oynanacak olan karşılaşmaya kendilerine ayrılan bin 28 koltuk + 200 VIP koltukluk kontenjanın (kapasitenin yüzde 5'i) üzerine çıkmak istiyor

KARABORSADA 400 EUROYU GEÇTİ!

Türk taraftarların bu talebine karşılık Union Saint-Gilloise'a gönül veren Belçikalılar ise biletlerini karaborsada satışa çıkardı. Union taraftarları, yasak olmasına karşın kendi takımlarına ayrılan yerdeki biletleri Fenerbahçeliler'e satıyor. Piyasası 20, 40 ve 60 euro olan biletlerin, karaborsada uçuk rakamlara; 400 euro bandından kendisine alıcı bulduğu ifade edildi. Biletlerini Türklere satan Belçikalılar, para cezası ve stadyum yasağı ile karşı karşıya kalma riskini de göze alıyor.

ANDERLECHT MAZİSİ AKILLARDA

Öte yandan Fenerbahçe taraftarının kendisine ayrılan kontenjanı aşmaması için yoğun çaba gösteren Belçika'nın ise bu tavrının geçmişe dayandığı öğrenildi. Belçikalılar; 2007 ve 2018'de Fenerbahçe ve Anderlecht taraftarları arasında stadyumda yaşananların tekrarlanmamasını istiyor. Geçmiş tarihli bu karşılaşmalarda, iki tribün arasında şiddet olayları meydana gelmişti. Belçika polisi, benzeri olayların yaşanmaması için maç önü; sırası ve sonunda teyakkuz halinde olacak.