Bozkurt Türklüğün sembolü

Avusturya maçında attığı gollerden sonra bozkurt işareti yapan Merih Demiral hakkında UEFA tarafından soruşturma başlatılmasına vatandaşlardan tepki geldi.

AKŞAM SPOR

Avusturya maçında attığı gollerden sonra bozkurt işareti yapan Merih Demiral hakkında UEFA tarafından soruşturma başlatılmasına vatandaşlardan tepki geldi. 'Bozkurt Türklüğün Sembolü' hashtagi X'te gündem oldu ve yüzbinlerce mesaj paylaşıldı. Vatandaşlar, bozkurt işaretinin siyasi ve ırkçı bir sembol değil, Türklüğün sembolü olduğu yönünde ortak görüş bildirdi. İşte o paylaşımlardan bazıları:

Akif Çetinkaya: "Ergenekon'dan çıkarken kimseden izin almadık, bozkurt işareti yaparken de kimseden izin almayız. Nerede istersek orada yaparız biz Türküz!"

Hasan Hüseyin İnal: "Biz biliyoruz ki, bozkurt işareti siyasi değil, Türk'lüğün sembolüdür."

İsmail Hakkı Erdoğmuş: "Bozkurt işareti, siyasi bir simge değil, 500 milyonluk büyük Türk ailesinin binlerce yıldır ortak simgesidir! Türkler, Batı Trakya'dan Bakü'ye, Gagauzya'dan Sibirya'ya, Doğu Türkistan'dan Tebriz'e, Altaylar'dan Kerkük'e kadar Bozkurt işareti ile birbirlerini tanırlar."

Selanikli: "UEFA'nın soruşturma açıp olayı büyütmesi iyi oldu. Biz milyon dolarlar harcasak böyle Türkçü propaganda yapamazdık. Şimdi hem stat içinde hem dışında milyonlarca Türk bozkurt işareti yapacak."

Tutku: "Nobel'i alırken de, golü atarken de Bozkurt yapacağız. Siz de kudurmaya devam edeceksiniz."

Elif: "Bu maç 2 gol attı, gol sevincini bozkurt işaretiyle yaptı ve verdiği ilk röportajda 'Ne mutlu Türküm diyene, çok mutluyum çok gururluyum Türk olduğum için' diyor. Resmen Türkçülük atağı geçirtiyor tüm ülkeye, var ol Merih Demiral."

TTA: "Ülkesinde bozkurt işaretini 2019'da yasaklayan Avusturya'ya karşı gol atıp bozkurt işareti yaptı. Biz senden razıyız."