'Böylesini görmedim' diyen Xavi Hernandez'den Kerem Aktürkoğlu vurgusu

Barcelona Teknik direktörü Xavi Hernandez, Galatasaray'ı 2-1 mağlup ettikleri maç sonrası konuştu. Xavi Hernandez, Galatasaraylı taraftarlara ve Kerem Aktürkoğlu'na övgüler yağdırdı.

Temsilcimiz Galatasaray'ın Barcelona'ya 2-1 mağlup olup Avrupa'ya veda ettiği maç sonrası rakip takımın teknik direktörü Xavi Hernandez'den önemli açıklamalar geldi. Galatasaray'ın çok iyi savunma yaptığını dile getiren Xavi, Sarı-Kırmızılı taraftarlara ve Kerem Aktürkoğlu'na methiyeler düzdü.

Çok önemli bir karşılaşmayı kazanarak geçtiklerini vurgulayan İspanyol hoca, "Galatasaray çok iyi savunma yaptı. Bu maçı kazanmamızın çok büyük değeri var. Oyuncularımı tebrik ederim çünkü nasıl ve ne zaman atak yapacaklarını biliyorlar. Bu çalışma ve çabaları için çok mutluyuz. İlk maça göre ikinci maçta çok daha iyi oynadık. Daha sabırlı ve kişilikli oynadığımızı söyleyebilirim. Her iki maçta da rakipten üstündük ve doğal olarak çeyrek finale biz çıktık. Maç maç bakıyoruz. Galatasaray maçı bizim için çok önemliydi. Bu kupayı kazanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Nef Stadyumu'ndaki atmosferden de övgü dolu sözlerle bahseden başarılı teknik patron, "Maçta sakin kalmak mümkün değil rekabetçiyseniz. Tansiyon yüksekti. Kariyerimde gördüğüm en iyi ambiyanslardan biriydi. Buna göre hazırlandık. Geri düşmemize rağmen iyi tepki verdik. Atmosfer mükemmeldi. Nasıl tepki vermemiz gerektiğini biliyorduk" yorumunu yaptı.

Oyun planından bahseden genç çalıştırıcı, "Bence iyi oynuyorduk. Merkezde iyiydik. Açık alanlar yaratmak gerekiyordu. Oyuna derinlik katmamız gerekiyordu. İlk yarıda Galatasaray'dan daha iyiydik zaten. Oyuna derinlik katarak devam ettik ve kazandık" dedi.

Cimbom'un öne çıkan yıldızı Kerem Aktürkoğlu'na da dikkat çeken Xavi, " Kerem'e dikkat ettik. Galatasaray'ın en iyilerinden biriydi. Özel önlemler aldık..." açıklamasında bulundu.