Borussia Dortmund Real Madrid maçı özeti

Borussia Dortmund Real Madrid maçı ile birlikte Şampiyonlar Ligi grup eleme maçları ile büyük heyecan tekrar başlıyor. Alman ekibinin efsanevi stadı Signal Iduna Park'ta oynanacak maçı futbolseverler merak ediyor. Dortmund Real Madrid şifresiz olarak TRT 1 ekranlarında izlenebilecek.

Dortmund Real Madrid maçı futbolseverler tarafından en çok beklenen mücadele arasında yer alıyor. Alman ekibinin yakaladığı iyi seriyi bozmak isteyen İspanyol ekip 3 puan almanın planlarını yapıyor. Şampiyonlar Ligi’nde haftanın maçı olarak gösterilen bu devlerin karşılaşması ile ilgili son dakika detayları ve anlık gelişmeleri haberimizden öğrenebilirsiniz. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund - Real Madrid mücadelesi haftanın şifresiz yayınlanacak tek karşılaşması olurken, 21.45'te başlayacak maçı TRT 1 naklen yayınlayacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nın bu akşam oynanacak Bourssia Dortmund Real Madrid maçı şifresiz olarak TRT 1 ekranlarından izlenebilecek. Bu dev maçı izlemek için tıklayınız.

Borussia Dortmund - Real Madrid maçı 11'leri (Muhtemel)

BORUSSIA DORTMUND: Burki, Piszczek, Sokratis, Ginter, Schmelzer, Weigl, Pulisic, Castro, Guerreiro, Dembele, Aubameyang

REAL MADRİD: Navas, Carvajal, Varane, Ramos, Danilo, Kross, Modric, Rodriguez, Bale, Ronaldo, Benzema

Dortmund gol makinesi

Almanya Bundesliga 5. hafta mücadelesinde Borussia Dortmund ile Freiburg karşı karşıya geldi. Karşılaşmada gol perdesi, ilk yarının son saniyelerindeAubameyang'ın golüyle açıldı. İkinci yarıya da iyi bir başlangıç yapan Borussia Dortmund, 53. dakikadaPszczek'le farkı 2'ye çıkardı. Bu golden 7 dakika sonra sahne alan Freiburg'lu Maximilian Philipp, skoru 2-1'e getirdi. Mücadelenin skorunu belirleyen golü, son dakikada Raphael Guerreiro attı. Borussia Dortmund, evinde Freiburg'u 3-1 mağlup etti ve haftayı üç puanla kapattı. Öte yandan milli futbolcumuz Emre Mor, ilk 11'de başladı. Genç yıldız, 64. dakikada yerini Christian Pulisic'e bıraktı. Freiburg'lu bir başka milli futbolcumuz Çağlar Söyüncü ise ilk 11'de başladığı maçta 90 dakika boyunca forma giydi.

Emre Mor'a övgü

Real Madrid'in İspanyol golcüsü Alvaro Morata, Borussia Dortmund forması giyen milli yıldız Emre Mor'a övgüler yağdırdı.

Bild'e konuşan Morata; "Emre Mor beni çok büyülüyor. Dortmund çok iyi bir transfer yaptı. Ne kadar hızlı olduğunu gördünüz mü? Topla inanılmaz şeyler yapıyor. Avrupa'nın en iyi futbolcularından biri olabilir." sözlerini kullandı.

Emre Mor yaz transfer döneminde 7 milyon euro karşılığında Danimarka ekibi Nordsjaelland'dan Borussia Dortmund'a transfer olmuştu.

Ronaldo'dan Zidane'a küfür

Real Madrid'in Las Palmas deplasmanında puan kaybı yaşadığı karşılaşmanın 72. dakikasında oyundan alınan Cristiano Ronaldo ile Teknik Direktör Zinedine Zidane arasında gündeme bomba gibi düşen bir gerilim yaşanmıştı. Portekizli futbolcu Ronaldo, oyundan alınmasının ardından memnuniyetsiz bir şekilde kenara gelmiş, Zidane'a tepki göstermişti.

Bu olayla ilgili bugün yeni bir görüntü ortaya çıktı. Sport Gazetesi'nin iddiasına göre, yedek kulübesindeki görüntülerde Ronaldo; Zidane'a, "O... çocuğu" diyerek küfrediyor. Haberde, Ronaldo'nun bununla yetinmeyip hakaretlerini sürdürdüğü belirtiliyor.

İlk kez oyundan alındı

Ronaldo, Zidane'ın bu kararının ardından 7 yıldır formasını giydiği Real Madrid'de ilk kez oyundan alınmış oldu. Eski performansından oldukça uzak bir görüntü sergileyen yıldız futbolcu, bu sezon forma giydiği maçlarda sadece 2 gol atabildi.

'Dinlendirmem gerekiyordu'

Son olarak yaptığı değişiklikle ilgili bir açıklamada bulunan Zidane ise, "Çarşamba günü bir maç oynadık ve onu dinlendirmem gerekiyor. İyi oynadı ama değişiklik yapmam gerekiyordu çünkü salı akşamı Şampiyonlar Ligi maçımız var." dedi.

"Sinirli miydi?" sorusunu yanıtlayan Fransız çalıştırıcı, "Sinir? Hayır. Bence bu sizin yorumunuz. Her futbolcu sürekli sahada olmak ister ama benim oyuncularımı düşünmem gerekiyor, özellikle Ronaldo'yu." sözlerini kullandı.