Blatter ile Platini gizlice anlaştı iddiası!

FIFA Başkanı Sepp Blatter, 2015 yılında yerini UEFA Başkanı Michele Platini'ye devretmek için gizli bir anlaşma yaptıkları iddia edildi. Blatter ise bu haberi yalanladı.

SPOR DIŞ HABERLER

İddialara göre; Blatter 5. kez FIFA Başkanlığı'na aday olmayarak emekliye ayrılacak ve Platini'nin başkanlık için yolunu açacak. Bu anlaşma sayesinde; Blatter, 2022 Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesi sırasında rüşvet iddiaları nedeniyle soruşturma ile karşı karşıya kalmamayı planlarken, Platini de FIFA Başkanlığı için büyük bir rakip olan Blatter ile mücadele etmek zorunda kalmayacak.

'HERHANGİ BİR ANLAŞMA YAPMADIM'

1998 yılından beri FIFA'nın partonu olan ve 4 dönemdir bu görevi yürüten 77 yaşındaki Blatter ise, Alman DPA Ajansı'na bu iddiaların gerçekdışı olduğunu belirtirken, "Platini ile herhangi bir anlaşma yapmadım. Kimin FIFA Başkanı olacağını seçecek olan kongredir" diye konuştu.

BIN HAMMAM RÜŞVETLE SUÇLAMIŞTI

Blatter'in daha önceki seçimdeki Katarlı rakibi Muhammed Bin Hammam, Blatter'i etrafındaki yolsuzluklara göz yummak ve bunları rapor etmemekle suçlamıştı. Etik komite, Zürih'te dinlediği FIFA başkanı Sepp Blatter'e ise suçlama yöneltilecek bir durum olmadığına kanaat getirmişti.