Bizimkiler İsrail'i bitirdi

Kosova'ya 1-0 mağlup olan İsrail, EURO 2024 şansını zora soktu. Galibiyet golünü Beşiktaşlı Milot Rashica attı. Asisti yapan F.Bahçe'nin eski golcüsü Vedat Muriqi ise sakatlandı.

AKŞAM SPOR

2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri I Grubu erteleme maçında Kosova, İsrail'i 1-0 mağlup etti. Kosova'nın galibiyet golünü Beşiktaşlı Rashica kaydetti. Golde asisti, bir dönem Rize ve F.Bahçe forması giyen Vedat Muriqi yaptı. Sakatlanan tecrübeli golcü 66. dakikada oyundan çıktı. İsrail'de Revivo kırmızı kart gördü. İsrail bu yenilgiyle birlikte gruptan çıkma şansını zora soktu.

Kosova'nın başkenti Priştine'de oynanan maç için olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Ev sahibi ekibin taraftarları maç önü seremonisinde çalınan İsrail'in milli marşını protesto ederek ıslıkladı. Öte yandan Kosova polisi, maç öncesi stadyum çevresinde kurallara uymayan iki kişiyi gözaltına aldığını duyurdu. Kosova ile İsrail arasında 15 Ekim'de oynanması planlanan maç, İsrail yetkililerinin güvenlik gerekçesiyle milli takımlarının yurt dışına çıkmasına izin vermemesi nedeniyle 12 Kasım'a ertelenmişti.

FİLİSTİN'E ÖZGÜRLÜK

Kosovalı gençler, maç öncesi ülkenin tarihi yapısı Grand Oteli'ne dev Filistin bayrağı astı. "Filistin'e özgürlük" yazılı bayrak, daha sonra otel çalışanları tarafından indirildi.