Bizim Çocuklar'da gelecek var

25.8'lik yaş ortalaması ile en genç ikinci takım olarak katıldığımız EURO 2024'te çeyrek finalde elensek de geleceğe dair umudumuz arttı. Yıldızlarla dolu jenerasyonumuzla önümüzdeki turnuvalarda daha büyük başarıların sinyalini verdik.

AKŞAM SPOR

İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella yönetiminde EURO 2024'e en genç ikinci takım olarak katıldık. 25.8'lik yaş ortalaması ile turnuvada performans gösteren Ay-Yıldızlı ekibimiz; Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile mücadele ettiği F Grubu'nu 2. sırada tamamlayarak adını son 16'ya yazdırdı. Tarihi Avusturya galibiyeti ile ülkeyi sevince boğdu. Hollanda yenilgisi ise geride gurur bıraktı. 2016 ve 2020'de düzenlenen iki şampiyonada gruptan çıkma başarısı gösteremeyen Milliler, uzun bir sürenin ardından ülkede büyük heyecan yaşatmış oldu. EURO 2016'da 3 puanla grup aşamasını geçemeyen Türkiye, EURO 2020'de ise puan alamadan, yalnızca 1 gol atarak organizasyona veda etmişti.

İLK KEZ 3 GALİBİYET ALDIK

Avrupa Şampiyonası'nda 3. kez çeyrek final oynayan Ay-Yıldızlı ekibimiz, organizasyon tarihinde ilk kez 3 galibiyete ulaştı. Milliler, yarı final oynadığı EURO 2008'den daha fazla galibiyet sayısını yakaladı. Montella yönetimindeki Türkiye, EURO 2024'te oynadığı 5 maçın 3'ünü kazanırken, 2'sinden mağlubiyetle ayrıldı. Milli Takım, çeyrek final oynadığı EURO 2000'de tek, yarı final oynadığı EURO 2008'de ise 2 galibiyet elde etmişti. EURO 2000'de gruptan çıkıp o dönemde son 16 turu olmadığı için doğrudan çeyrek finale yükselen milli takım, o şampiyonada yalnızca Belçika'yı mağlup etmiş, İsveç'le berabere kalmıştı.

2032'DE HEDEF ŞAMPİYONLUK

İtalya'ya kaybeden Türkiye, çeyrek finalde de Portekiz'e 2-0 mağlup olarak elenmişti. Milli takım, yarı final oynadığı EURO 2008'de de İsviçre ve Çekya'yı mağlup etmiş, grup aşamasından sonra karşılaştığı Hırvatistan'ı penaltılarda elemişti. Ay-Yıldızlı ekip, yarı finalde ise Almanya'ya mağlup olmuştu. Arda Güler, Kenan Yıldız, Ferdi Kadıoğlu, Orkun, Ahmetcan, Semih Kılıçsoy, Can Uzun, Barış Alper Ve Bertuğ gibi potansiyelli oyunculara sahip olan Türkiye; 2026 Dünya Kupası, EURO 2028, 2030 Dünya Kupası'nda büyük başarı hedeflerken, İtalya ile ortak ev sahipliği yapacağımız EURO 2032'de şampiyonluğu istiyor.