Bizim çocuklar şov yaptı! Avrupa'yı salladılar

Avrupa'da bizim çocukların gecesi. Juventus'un Inter'e konuk olduğu maçta 62. dakikada oyuna giren Kenan Yıldız, 2 gol atarak takımına 1 puanı getirdi. Avrupa'daki bir diğer temsilcimiz Kerem Aktürkoğlu, Benfica'nın evinde Rio Ave'yi konuk ettiği maçın ilk 45 dakikasında hat-trick yaptı.

Serie A'nın 9. haftasında oynanan Inter - Juventus derbisi 4-4'lük bir gol şölenine sahne oldu.

Giuseppe Meazza'da oynanan maçta Inter'ın gollerini 15 ve 37. dakikada iki ayrı penaltıdan Piotr Zielinski, 35. dakikada Henrikh Mkhitaryan ve 53. dakikada Denzel Dumfries kaydetti.

KENAN YILDIZ JUVE'Yİ İPTEN ALDI

Juventus'un gollerini ise 20. dakikada Dusan Vlahovic, 26. dakikada Timothy Weah 71 ve 82. dakikalarda ise milli yıldızımız Kenan Yıldız attı.

Kenan Yıldız, 62. dakikada oyuna girdiğinde Juventus 4-2 gerideydi.

Öte yandan Kenan Yıldız (19 yıl 176 gün), Inter ile Juventus arasındaki Serie A maçlarında bir maçta birden fazla gol atan en genç oyuncu oldu.

MAÇIN ADAMI SEÇİLDİ

Maçın 62. dakikasında oyuna girdikten sonra 2 gol atan ve Juventus'u mağlubiyetten kurtaran milli futbolcu Kenan Yıldız, Derby d'Italia'da maçın oyuncusu seçildi.

"BİZ TAKIM OLARAK SAVAŞTIK"

Juventus'un Inter ile oynadığı ve 4-4 biten maçta iki gol atan Kenan Yıldız, maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Sonradan oyuna giren ve Inter karşısında iki kez fileleri havalandıran milli futbolcu, "Inter gibi bir rakibe karşı geriden gelmek, iki gol atmak kolay değil. Bunu başardığım için çok mutluyum. Hocama ve takıma teşekkür ediyorum. Bir takım gibi oynadık. Futbolda her şey değişebilir. Biz takım olarak savaştık ve her şey bizim için yoluna gitti." dedi.

Inter karşısında 62'de oyuna giren Kenan Yıldız, 71 ve 82'de ağları havalandırarak maçın oyuncusu seçilmişti.

KEREM AKTÜRKOĞLU İLK YARIDA HAT-TRİCK YAPTI

Portekiz Ligi'nin 9. haftasında Bruno Lage'nin ekibi Benfica evinde Luis Freire'nin yönetimindeki Rio Ave'yi 5-0 mağlup etti.

Estadio da Luz'da oynanan maçta Benfica'da forma giyen milli futbolcumuz Kerem Aktürkoğlu, ilk yarıda attığı 3 golle maça damga vurdu.

Kerem Aktürkoğlu'nun golleri 12, 16 ve 45+2'de gelirken, Benfica'nın diğer gollerini 79. dakikada Andreas Schjelderup ve 81. dakikada Zeki Amdouni attı.

Rio Ave karşısında ilk yarıda hat-trick yapan Kerem Aktürkoğlu, Darwin Nunez'in 2021 yılındaki Belenenses maçından sonra bir Portekiz Ligi maçının ilk yarısında hat-trick yapan ilk Benficalı futbolcu oldu.

Benfica forması giyen Kerem Aktürkoğlu, Rio Ave karşısında alınan 5-0'lık galibiyeti değerlendirdi.

"GURUR DUYUYORUM"

Mücadelede hat-trick yapan milli futbolcu, maçın ardından, "Bu benim kariyerimin en iyi başlangıcı. Tüm hayallerimi gerçekleştiriyorum. Adım adım ilerliyorum, yaptıklarımla gurur duyuyorum. Bugün bizi destekleyen taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Çok iyi oynadık ve kazanmayı hak ettik. Şampiyonlar Ligi'ndeki yenilgiden sonra bu maçta çok iyiydik." dedi.

Kerem Aktürkoğlu, ayrıca, "Taraftarlarımız adına mutluyum. Bu stadyumu çok seviyorum, Estadio da Luz'daki her maçta gol attım. Bunun için mutluyum, umarım böyle devam eder." sözlerini sarf etti.