Bizi hesaba katmadılar

Avrupa basını, play-off eşleşmelerinin ardından İtalya ve Portekiz'a vurgu yaptı ve “Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'nda Portekiz ve İtalya'dan biri olmayacak” denildi.

AKŞAM

Avrupa'da çıkan haberlerde milli takımımıza bu eşleşmelerde hiç şans verilmedi ve "İtalya, Kuzey Makedonya ile Portekiz de Türkiye'yle karşılaşacak. Bu maçlar sonrasında iki takım birbiriyle oynayacak ve ikisinden biri evinde dönecek" ifadeleri kullanıldı.

MANCINI: "HARİKA BİR KURA DEĞİL"

İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Roberto Mancini, eşleşmelerden memnun olmadığını dile getirdi: "Bizim için çok zor olacak. Kuzey Makedonya iyi bir takım. O maçı kazanırsak deplasmanda final oynayacağız. Ya Türkiye'de ya da Portekiz'de oynayacağız. Zor maçlar bizi bekliyor. Harika bir kura değil, biraz daha iyi bir kura olabilirdi.

SANTOS: "TÜRKİYE DEĞİŞKEN BİR TAKIM"

Portekiz Teknik Direktörü Fernando Santos, play-off eşleşmesinin ardından şunları söyledi: "Türkiye'nin çok değişken bir yapısı var. Bazen çok iyiler, bazen de çok kötü. Şimdiden İtalya'yı konuşamam çünkü Türkiye maçımız çok önemli. Bu maça ayrıntılı şekilde hazırlanacağız."

YÜZÜMÜZ GÜLMÜYOR

A Milli Takımımız, Portekiz ile şu ana kadar 5'i resmi 3'ü özel olmak üzere toplamda 8 kez karşılaştı. Aralık 1955'te oynanan hazırlık maçını AyYıldızlılar 3-1 kazandı. En son ise Haziran 2012'de yine bir hazırlık maçında Portekiz ile karşılaştık ve bu maçı da aynı skorla kazandık. Ancak 5 resmi maçın hiçbirini kazanamadık.

YAPAY ZEKA KAMERA

Katar 2022'de ofsayt yapay zeka ile belirlenecek. Planlanan sisteme göre sahaya sırf bunun için 12 kamera yerleştirilecek ve oyuncuların vücudunda belirlenen 29 noktaya odaklanacak kameralar, milimetrik ofsaytı bile tespit edecek.