Bir zamanlar Avrupa aslanıydı!

lk yarıda istediği oyunu sahaya yansıtamayan temsilcimiz, ikinci devreye baskılı başlasa da golü bir türlü bulamadı. 87. dakikada gelen Young Boys'un golü, Sarı-Kırmızılılar'ı UEFA Avrupa Ligi'ne itti.

AKŞAM SPOR

BERKHAN SAFİ

30'da Young Boys, 56'da G.Saray ofsayta takıldı.

GS, ilk yarıdaki tek isabetli şutunu 35'te buldu.

İsviçre temsilcisi, 61. dakikada direği geçemedi.

Maça baskılı başlamasını beklediğimiz Galatasaray, İsviçre temsilcisine karşı beklenen performansı gösteremedi. İleri uçta Icardi-Batshuayi ikilisi ile başlayan Aslan, ilk yarı bittiğinde kaleye sadece 1 isabetli şut atabilmişti. Bunu da ancak 35. dakikada yakaladı. Atletik oyunculara sahip olan Young Boys, kazandığı toplarla direkt olarak kaleyi denedi. Hakim Ziyech, ilk yarıda bekleneni veremedi. İkinci yarıda daha baskılı, iştahlı bir G.Saray vardı. Batshuayi ile net pozisyonları kaçıran temsilcimiz, bitmek bilmeyen taraftarının desteğiyle iyice baskı kurdu. 81. dakikada çirkeflik yapan Young Boyslu oyuncularla yaşanan gerginlikten 6 dakika sonra golü yedik. Muslera'nın kırmızısıyla 10 kişi kalan Aslan, sonrasında skor üretemedi. Temsilcimiz, UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek.

OYUNDAN ÇIKMADILAR!

81. dakikada oyundan alınan Ugrinic ve Colley, saha kenarından oyunu terk edip sonrasında tekrar sahaya girdi. Fernando Muslera'nın tepki göstermesinin ardından iki takım oyuncuları arasında tartışma çıktı. Young Boys yedek kulübesinin önünde yaşanan gerginlik sonrası Kaan Ayhan ve İsviçre temsilcisinden Males sarı kart gördü.

TEKME VE KIRMIZI

G.Saray'ın tecrübeli file bekçisi Muslera, 87'de gelen rakibin golünden sonra kırmızı kart gördü. Golü atan ve tribünleri tahrik eden oyuncuya müdahale eden Muslera'nın tekme attığı görüldü. Hakem Muslera'ya kırmızı gösterirken, rakip kulübeye sadece sarı kart göstermekle yetindi.

AĞIR CEZA

Rakibine tekme attığı için kırmızı kart gören Muslera'ya ağır ceza gelmesi bekleniyor.

BURUK'A ELEŞTİRİ

Okan Buruk, maça çift forvetle başlamasına rağmen Barış'ı bekte oynatarak hücum gücünü zaafa uğratmakla eleştirildi. Oyuncu değişikliklerinde geç kalınması, Mertens'i de oyuna almak için 80 dakika beklenmesi bir başka eleştiri konusuydu. O dakikaya kadar en etkili isim olarak dikkat çeken Batshuayi'nin çıkartılıp, Icardi'nin oyunda tutulması da dikkat çekti. Okan Buruk'un formsuz olduğu spor yorumcularının ortak kanısıydı.