Bir VAR'mış bir yokmuş

Ligdeki F.Bahçe- G.Saray maçının tartışılan VAR hakemi Mustafa İlker Coşkun FIFA listesine dahil edildi. Süper Kupa'ya Video Yardımcı Hakem olarak atanan Emre Malok ise listede yer almadı.

AKŞAM SPOR

Türkiye Futbol Federasyonu, 2024 yılında FIFA kokartı takacak hakemlerin isimlerini açıkladı. Zorbay Küçük, Kadir Sağlam, Bahattin Şimşek ve Melek Dakan listeye eklendi. Erkan Özdamar, Yaşar Kemal Uğurlu ve hakemliği bırakan Ali Palabıyık kadronun dışında kaldı. Halil Umut Meler, Abudulkadir Bitigen, Atilla Karaoğlan ve Arda Kardeşler ise FIFA kokartlarını korumasını bildi.

MALOK'A SÜPER GÖREV

FIFA Video Yardımcı Hakem olarak Serkan Tokat ve Mustafa İlker Coşkun isimleri listeye eklendi. Bilindiği gibi Mustafa İlker Coşkun, son olarak Süper Lig'de oynanan Fenerbahçe-Galatasaray karşılaşmasında VAR hakemi olarak görev almıştı. Coşkun, Icardi ile Djiku arasında yaşanan pozisyon sonrası hakem Arda Kardeşler'i monitöre çağırmadığı için eleştirilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu, cuma oynanacak Süper Kupa'da VAR odasında Emre Malok'u görevlendirdi. Malok açıklanan FIFA listesinde yer almadı. Dev maçın hakemi ise Abdulkadir Bitigen.

VAR HAKEMLERi Alper Ulusoy - Hakan Ceylan - Koray Gençerler - Serkan Tokat (Yeni) - M.İlker Coşkun (Yeni)

ÇIKANLAR Erkan Özdamar - Yaşar Kemal Uğurlu - Ali Palabıyık

FIFA KOKARTLARI Halil Umut Meler - Abdulkadir Bitigen - Atilla Karaoğlan - Arda Kardeşler - Melis Özçiğdem - Cansu Tiryaki - Gamze Durmuş Pekkan -Zorbay Küçük (Yeni) - Kadir Sağlam (Yeni) - Bahattin Şimşek (Yeni) - Melek Dakan (Yeni)