Bir Türk tarihe geçecek

Şampiyonlar Ligi finalinde bugün Salih Özcan'lı Dortmund ile Arda Güler'in forma giydiği R.Madrid karşı karşıya gelecek. 22.00'de başlayacak olan mücadelenin sonunda ilk kez bir Türk, Devler Ligi'ni kazanmış olacak.

AKŞAM SPOR

Devler Ligi'nde kupanın sahibi bugün belli olacak. Almanya ekiplerinden Dortmund ile İspanyol devi Real Madrid, saat 22.00'de başlayacak olan karşılaşmada kozlarını paylaşacak. Dortmund'da Salih Özcan, Real Madrid'de ise Arda Güler ikilisinden birisi, Şampiyonlar Ligi'nde zafer sevinci yaşayan ilk Türk futbolcu olarak tarihe geçecek. Daha önce Devler Ligi fi nalinde Bayer Leverkusen formasıyla Yıldıray Baştürk, Bayern Münih formasıyla Hamit Altıntop, Borussia Dortmund formasıyla Nuri Şahin ve Inter formasıyla Hakan Çalhanoğlu mücadele etmiş ancak kupayı kazanamamıştı.

DEVLER LİGİ'NDE 15. KEZ

Öte yandan Türk asıllı Alman futbolculardan Mehmet Scholl 2001'de, Emre Can 2013'te Bayern Münih formasıyla, İlkay Gündoğan ise geçen sezon Manchester City ile Şampiyonlar Ligi'nde mutlu sona ulaşmayı başarmıştı. İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadı'nın ev sahipliğini yapacağı fi nal müsabakasında Sloven hakem Slavko Vincic düdük çalacak. İki ekip UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 15. kez rakip olacak. Geride kalan 14 maçta Real Madrid 6, Borussia Dortmund da 3 kez galip gelen taraf oldu. Oynanan 5 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.