'Bir ihtimal daha var!'

Galler yenilgisi Ay-Yıldızlılar'ın tur şansını zora soktu. Son ümit en iyi üçüncüler arasına girmek. Millilerin üst tura yükselmesi için sadece İsviçre'yi mağlup etmesi yetmeyecek. C, D ve F gruplarındaki üçüncülerin averaj olarak da Millilerden geride olması gerekecek.

AKŞAM

EURO2020'ye büyük umutlarla giden Ay-Yıldızlılar, hüsran yaşadı ve tüm Türkiye'nin de heyecanını kursağında bıraktı. Turnuvanın açılış maçında İtalya ile karşılaşan ancak kötü bir oyunla sahadan 3-0 mağlup ayrılan A Milliler, Galler mücadelesine 'yeniden doğuş maçı' olarak bakıyordu. Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı ve 'Bizim Çocuklar' rakibinde 2-0 mağlup olarak gruptan çıkma şansını oldukça zora soktu. Ay-Yıldızlılar'ın üst tura adını yazdırmak için son ümidi ise en iyi üçüncüler arasına girmek. O da zor ama imkansız değil. Çünkü EURO 2020'deki altı grupta ilk iki sırayı alanlar direkt son 16'ya kalacak. Altı gruptaki en iyi dört üçüncü takım da üst tura yükselecek.

EN BÜYÜK HANDİKAP AVERAJ

A Grubu'nda oynadığı iki maçı da kaybeden ve grubu ilk ikide bitirme şansı kalmayan Ay-Yıldızlılar, son maçta İsviçre'yi mağlup ederse grupta üçüncü sırayı alacak. Ardından gözler diğer gruplardaki üçüncülerin topladığı puanlara çevrilecek. Göz önüne alınacak sıralama kriterleri şu şekilde; 1) Puan; 2) Averaj; 3) Atılan gol; 4) Galibiyet sayısı; 5) Disiplin puanı; 6) Avrupa elemeleri genel sıralaması... İki maçta gol atamayıp kalesinde beş gol gören Türkiye'nin en büyük handikabı averaj. İsviçre maçında çok farklı bir galibiyet gelmediği sürece, Milliler umudunu üçüncü sırayı alan takımlardan ikisinin üç puana ulaşamamasına bağlayacak. D ve F gruplarında üçüncülerin gruplarını 3 puanın altında bitirme olasılığı var. Son maçların ardından görüntü netleşecek.