Bir hayal gerçek oldu

Bakan Muharrem Kasapoğlu, Şırnak'ta yapılan Cudi Cup Uluslarası Tenis Turnuvası'nın açılış töreninde konuştu.

AKŞAM

Kenan Karcı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Şırnak'ta yapılan Uluslararası Cudi Cup'ın açılış törenine katıldı. Cudi Dağı'nda bayram havası olduğunu ifade eden Muharrem Kasapoğlu, "Bugün Cudi Dağı'nda sporun gücü ile gençlerin motivasyonu ve heyecanı ile halkımızın mutluluğu ile çiçekler açıyor. Bu güzel imkanları tıpkı bugüne kadar birlikte inşa ettiğimiz ve geliştirdiğimiz gibi daha yukarılara taşımaya devam edeceğiz. Bir hayalin gerçekleştiğini ve bu hayalin gerçeğe dönüşmesinin heyecanını paylaşıyoruz. Hiçbir hayal sadece o hayali kurarak gerçekleşmez. Hayallerin gerçeğe dönüşmesinin tek bir kuralı vardır; inanmak ve o inancın peşinden yılmadan koşmak. Bu tablo, bu inancın, alın terinin, cesaretin ürünü. Bunu birlikte başardık." ifadelerini kullandı.

BU ORGANİZASYON EMEĞİN ÜRÜNÜ

Bakan Kasapoğlu, gayretle yeni sporcular kazandıracaklarını ifade ederek, "Tesislerimiz ve imkanlarımız ile sadece spor iklimini yaşatmıyoruz, kardeşlik iklimini de yeşertiyoruz. Bu bölgede huzursuzluk çıkarmak isteyenlere bugüne kadar izin vermedik, bundan sonra da izin vermeyeceğiz. Bu topraklarda devlet-millet el ele aydınlık yarınlar için verilen mücadelenin pek çok şahidi var. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle yad ediyorum. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde aşılamaz denilenleri aştık, konulan tüm engelleri birlikte yendik, yenmeye de hazırız. Birilerinin makus kaderi böyledir diyerek huzursuzlaştırmaya çalıştığı bölgeler istikrarın, refahın, kalkınmanın ve güçlü yarınların sembolü. Şırnak'ta olduğu gibi Hakkari'den Kars'a, Kars'tan Edirne'ye tesislerimiz yükselmeye devam ediyor. Tüm halkımız nerede yaşıyorsa, tüm eserlere aynı şekilde erişecek.

RAKET SESLERİ YANKILANIYOR

Ülkemizde lisanslı sporcu sayısı 11 milyonu geçti. Avrupa'nın 40 ülkesinden daha fazla. Bu potansiyeli en güçlü şekilde kullanmak bizlerin sorumluluğu ve bunun için çalışıyoruz. Hizmet anlayışının bir yaklaşımı. Olimpiyat ve paralimpik oyunlarında 2020 Tokyo ne kadar doğru yürüdüğümüzün en somut örneği. Bir ülkede spor gelişiyorsa, tesisleşme hamlesi varsa, bilimsel bakış var demektir. Tesis altyapılarını tamamladık. Hakkari, Tunceli, Bitlis, Kars, Erzurum'da kış sporları her geçen gün artıyor. Bu dağlarda artık mutluluğun, huzurun türküleri söyleniyor. Artık raket sesleri ile gençlerin sevinç sesleri ile yankılanıyor bu dağlarda" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'NİN EN GENÇ ŞEHRİYİZ

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan ise "Cudi Cup, bir hayalle başladı ve bugün uluslararası bir organizasyonu yapıyoruz. Tenis Federasyonu Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum. Biz de yerelde valiliğimize bağlı kurumlarımızla işin içinde olmaya gayret ettik. Burada sporun birleştirici gücünü organizasyona aktardık. Genç Türkiye'mizin genç bir iliyiz. Yaş ortalamamız 21 ve her geçen gün sporcu sayımız artıyor. 3-4 yıl öncesinde 20 binli rakamlardayken 50 bin bandına neredeyse yaklaştık" dedi.

DÜNYANIN GÖZÜ BU TURNUVADA

Cudi Cup'ın festival havasında gerçekleştirildiğini kaydeden Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, "Şırnak özelinde yerel yönetimlerle neler başarılabileceğinin bir örneğini bu turnuva ile gördük. Bugün Şırnaklı 8 kızımız uluslararası turnuvada yer alıyor. Birlikteliğin, sevginin, dostluğun, barışın ve en önemlisi centilmenliğin sporcularımızın rakibini yenerken bile korunması tenisin Anadolu'nun bir parçası olduğunu gösteriyor. Burada Şırnak'ta derme çatma tenis oynanırken valimizle bunun hayalini kurduk ve çok şükür ki dünyanın gözünün burada olduğu bir turnuvayı gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

ŞIRNAK ÇOK ÇEKTİ

Geçtiğimiz sene Şırnak'ta tenis turnuvasını ulusal olarak gerçekleştirdiklerini kaydeden Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, "Şırnak çok çekti, bu gençler zamanında çok çekti. Top seslerinden, barut kokusundan bu gençlerin spor yapma olanağı yoktu. Spordaki her dalda Şırnak gün be gün gelişim göstermekte. Sporun birleştirici gücü vardır. Spor yapan birinde kötü söz, kin olmaz" dedi.

9 ÜLKEDEN 81 SPORCU

9 ülkeden 81 sporcunun katılımı ile Şırnak'ta dün start alan organizasyon Cudi Dağı eteklerinde Şırnak Üniversitesi yerleşkesinde kurulan 4'ü açık, 2'si kapalı olmak üzere 6 kortta başladı. Turnuvada Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Kazakistan, Tunus, Polonya, İran, Gürcistan, İngiltere ve Litvanya'dan 44'ü erkek, 37'si kadın olmak üzere toplam 81 sporcu mücadele ediyor.

PARA ATIŞI YAPTI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, açıklamasının ardından oynanacak tenis maçının para atışını gerçekleştirdi.