İnanılmaz olay! Erling Haaland sayesinde servet kazandılar...

Erling Haaland'ın Manchester City'ye transferi sadece Borussia Dortmund'u zengin etmedi. Erling Haaland'ın yerini Karim Adeyemi ile dolduran Borussia Dortmund, 4. lig ekibine de servet kazandırmış oldu. Nasıl mı? İşte detaylar...

Transfermarkt

Almanya 4. Lig ekibi SpVgg Unterhaching Erling Haaland'a duacı. Norveçli golcünün Manchester City'e transfer olmasının ardından Borussia Dortmund, RB Salzburg'dan Karim Adeyemi'yi kadrosuna kattı. Alman oyuncunun bu imzası sonrası Almanya 4. Lig ekibi de 7 milyon euro kazandı.

ERLING HAALAND SAYESİNDE ZENGİN OLDULAR

Transfermarkt'ın haberine göre, Alman oyuncunun sözleşmesindeki bir sonraki satıştan pay alma maddesi gereğince SpVgg Unterhaching'in yaklaşık 7 milyon Euro ( 117 milyon TL) alacağı belirtildi.

Karim Adeyemi, 2012 ve 2018 yıllarında Bavyera takımlarından SpVgg Unterhaching'de oynarken Salzburg genç oyuncunun yeteneğini fark edip onu kadrosuna katmıştı.

Borussia Dortmund, Karim Adeyemi transferi için Avusturya ekibine bonuslarla birlikte toplamda 38 milyon Euro ödeyecek.

KARIM ADEYEMI'NİN KARNESİ

Karim Adeyemi, futbola Almanya'da başladı. Forstenried altyapısından ilk yıllarını geçiren Alman futbolcu 2009 yılında Bayern Münih'in altyapısına transfer oldu. İki sezon Bayern'in alt yaş gruplarında forma giyen genç oyuncu, 2011'de yeniden Forstenried'e geri döndü.

2012'de Unterhaching altyapısına transfer olan Adeyemi, bu kulüpte sırasıyla U-17 ve U-19 takımlarında forma giydikten sonra 2018 yılında da Avusturya ekibi Salzburg'a transfer oldu.

YAŞINA GÖRE REKOR BİR ÜCRETLE TRANSFER OLDU

Avusturya ekibi, Adeyemi için Unterhaching takımına 10.10 milyon euro bonservis ücreti ödedi. Salzburg, sözleşme imzalandıktan sonra golcü futbolcuyu pişmesi için Avusturya Ligi'nden Liefering'e kiraladı.

2019'da kiradan geri dönen Adeyemi, üç senedir Salzburg'da büyük bir çıkış yakaladı ve birçok Avrupa kulübünün radarına girdi. Borussia Dortmund'da genç forveti kimseye kaptırmadı ve kadrosuna kattı.