Bir devrin sonu: Roger Federer ve Novak Djokovic'in tahtı yıkıldı...

Teniste Roger Federer ve Novak Djokovic'i yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Sezonun ikinci grand slam turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) tek erkeklerde İspanyol Rafael Nadal, şampiyon oldu. Rafael Nadal bu sonuçla Roger Federer ve Novak Djokovic'i geride bıraktı ve dünya tarihine geçti. İşte detaylar...

AA

Rafael Nadal, Roland Garros'u kazanarak Novak Djokovic ve Roger Federer'i geride bırakmayı başardı. İspanyol tenisçi bu şampiyonluğu ile 22. grand slam kupasının kazanarak en çok şampiyon olan tenisçi unvanını ele geçirmiş oldu.

ROGER FEDERER VE NOVAK DJOKOVIC'İ SAF DIŞI BIRAKTI

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen turnuvada 5 numaralı seribaşı Rafael Nadal, 8 numaralı seribaşı Norveçli Casper Ruud ile karşılaştı.

İlk kez grand slam turnuvasında final heyecanı yaşayan 23 yaşındaki Ruud'a karşı 2 saat 18 dakika süren karşılaşmada setleri, 6-3, 6-3, 6-0 kazanarak maçtan 3-0 galip ayrılan 36 yaşındaki Nadal, Fransa Açık'ta şampiyon oldu.

Fransa Açık'ta 14. şampiyon olan İspanyol raket, bu son başarısıyla da toplamda 22. grand slam şampiyonluğuna ulaşarak 20 şampiyonluğu bulunan ezeli rakipleri Roger Federer ve Novak Djokovic'in önüne geçmeyi başardı.

RAFAEL NADAL FARKI AÇTI

Avustralya Açık'ta elde ettiği şampiyonlukla yirmişer grand slam şampiyonluğu bulunan Roger Federer ve Novak Djokovic'i geçerek tek erkeklerde en çok grand slam zaferi yaşayan tenisçi olma özelliğini elde eden Rafael Nadal, Fransa Açık'taki zaferiyle de toplamda 22. grand slam şampiyonluğuna ulaştı ve en yakın rakipleriyle arasındaki farkı ikiye çıkardı.