Bilgisayar oyunundan futbol sahasına! İşte Will Still'in mucize hikâyesi

Will Still, çoğu futbolsever gibi Football Manager oynayan biriydi... Tabii tek bir farkla! Will Still, Football Manager'den aldığı ilham ile şu aralar Fransa'da herkesi şaşırtıyor! İşte bambaşka bir teknik direktörlük hikâyesi...

AKŞAM SPOR - BURAK AYAYDIN

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Reims'in teknik direktörlük koltuğunda oturan Will Still, ilginç bir kariyere sahip! Henüz 30 yaşında olmasına rağmen, Fransa gibi kaliteli bir ligde hocalık yapabilen Still, aslında tam bir Football Manager tutkunu!

WILL STILL VE FOOTBALL MANAGER

İlk olarak lise yıllarında tanıştığı bu oyuna tutkulu şekilde bağlanan Will Still, tüm Football Manager hayranları gibi epey zamanını bilgisayarda harcadı.

"Football Manager oyununun bir gün kariyerimi etkileyeceğini düşünmezdim, fakat öyle oldu. Bu oyunla yatıp kalkıyordum, muhtemelen bugün beni antrenörlüğe getiren de bu alev oldu."

Oyundan aldığı ilham ile futbol üzerine eğitim de alan meraklı genç adam, akabinde ise kulüplerde stajyerlik ve video analistlik gibi pozisyonlarda deneyimler edindi.

REIMS BİR ŞANS VERİNCE HER ŞEY DEĞİŞTİ

Yardımcı antrenörlük yaptığı Fransız kulübünde, takımın hocası kovuldu ve emaneten göreve Will Still getirildi.

Kısa süredeki etkili performansı ile yönetimin dikkatini çeken genç çalıştırıcı, sezon sonuna kadar onay aldı ve harika bir yenilmezlik serisine imza attı.

Will Still, ilk 17 lig maçında yenilmedi ve tüm futbol dünyasında büyük bir yankı uyandırdı!

WILL STILL YÖNETİMİNDE FRANSA LİGUE 1'DE BU SEZON ALINAN SONUÇLAR

Lorient 0-0 Reims

Reims 2-1 Auxerre

Brest 0-0 Reims

Reims 1-0 Nantes

Montpellier 1-1 Reims

Reims 3-1 Rennes

Lille 1-1 Reims

Ajaccio 0-1 Reims

Reims 0-0 Nice

PSG 1-1 Reims

Reims 4-2 Lorient

Auxerre 0-0 Reims

Reims 4-0 Troyes

Nice 0-0 Reims

Reims 3-0 Toulouse

Reims 1-0 Ajaccio

Monaco 0-1 Reims

HER MAÇ PARA CEZASI ÖDENİYOR

Avrupa'nın 5 büyük ligindeki en genç teknik direktör olan Will Still'in, yeterli seviyede lisansa sahip olmaması sebebiyle, Reims Kulübü onun adına her maç 25 bin euro para cezası ödüyor.

ZOR YENİLEN BİR TAKIM OLUŞTURDU

Takıma bambaşka bir hava getiren ve uzun zamandır yenilmemelerini sağlayan Will Still, adeta futbol dünyasına tarifi olmayan bir renk kattı...

Bilgisayar oyunundan futbol sahalarına gelen bu şaşırtıcı hikâye, tüm dünyanın dikkatini çekti ve oyuna olan bakış açısını da değiştirdi.

KAZANMA SANATI

Moneyball (Kazanma Sanatı) isimli filmde, beyzbolun yanlış değerlendirildiğine ve sistemin değişmesi gerektiğine dair çarpıcı ve yaşanmış bir hikâye anlatılmıştı.

Brad Pitt'in başrolde olduğu Kazanma Sanatı, çok düşük bir bütçe ile büyük başarılar elde eden bir spor adamını anlatıyordu. Aslında bu adam, daha sonra tüm beyzbol felsefesini değiştirecek olan ilk adımı atmıştı...

Peki Will Still de böyle biri olabilir mi? Futbola bakış açımızı değiştirebilir ve oyunun bambaşka yönlerini gösterebilir mi?

Bekleyip göreceğiz...