Bilal Erdoğan: Dünyada geleneksel sporları en canlı yaşatan coğrafya Türk dünyasıdır

Dünya Göçebe Oyunları'nın tanıtım toplantısında konuşan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, “Dünyada geleneksel sporları en canlı yaşatan coğrafya Türk dünyasıdır” dedi.

AKŞAM

Bursa'da 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 4. Dünya Göçebe Oyunları'nın toplantısı, Spor Bakanı Kasapoğlu ile Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı.

Kasapoğlu, "Türkiye olarak ülkemizin spor çalışmalarında, spor turizminde geldiği noktada yeni bir milat olacak bu oyunlar. Geleneksel sporlar kısa sürede hem ülkemizde hem de uluslararası arenada büyük ilgi ve bilinç uyandırdı. Bu bilinçte de çok büyük emekleri olan, büyük özveri ortaya koyan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'dır" ifadelerini kullandı.

İZNİK GÖLÜ ÖNEMLİ

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, "İlk 3 oyunu gerçekleştiren Kırgızistan'a çok teşekkür ediyorum. 2. teşekkürü bugünkü adıyla Türk Devletler Teşkilatını oluşturan Türk dünyası devlet başkanlarının hak ettiğini düşünüyorum. Dünyada geleneksel sporları en canlı yaşatan coğrafya Türk dünyasıdır. Oyunların İznik'te yapılmasının ciddi anlamı var. İznik Gölü'nü tanıdıkça biz de millet olarak ülkemizin incisi olduğunu anlayacağız. Etnospor Festivali'ni de 9-12 Haziran tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenleyeceğiz." diye konuştu.