Beşiktaş'tan Alexander Sörloth açıklaması! ''Kim istemez!''

Beşiktaş'ın Alexander Sörloth planı ortaya çıktı! Siyah-beyazlılarda sportif direktör Ceyhun Kazancı açıklamalarda bulundu. Ceyhun Kazancı, “Anderson Talisca 8 milyon euro kazanıyor, ücretini de aldı. Oradadevam etmek istediğini söylüyor. Sörloth'u her takım ister. Ama Sociedad ve Leipzig kulüplerinin tutumu önemli. Şartlar nasıl gelişir bilmiyoruz.” dedi.

AKŞAM

Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı basın toplantısı düzenledi. Merak edilen tüm sorulara cevap verdi. En çarpıcı açıklamaları ise transfer konusundaydı:

Sörloth ve Talisca çok değerli oyuncular. Hocanın sistemi, kulübün ekonomisi ve mantığı çevresinde uygun olursa neden olmasın. İki parametre var. Biri hocanın sistemine uygun olması, diğeri de kulübün mali parametrelerine uygun olması. Bu oyuncular da olur başka da olur. Sörloth ve Talisca olmasa bile inanın ki aynı Valerien İsmael durumunda olduğu gibi benzer şeyler yaşayacağız. Belki isimsiz oyuncular alacağız. Belki herkes kim bu oyuncu diyecek ama sahaya çıktığında doğru şeyler olduğunu görecek.

11 MEVKİ İÇİN OYUNCU İZLİYORUZ

Çok uzun süredir listemizdeki oyuncularla çalışmalar yapıyoruz. Anlık transferler çok yapılıyor. Menajerlerden gelen isimlerle alınan hızlı kararlar, hata payını artırıyor. 100 lira harcama varsa 95'i saha içine gidiyor. Bu yüzden saha içi çok önemli. Bizim de bunu doğru planlamadan yapmamız mümkün değil. Eylül ayından beri defalarca canlı izlediğimiz, takımımızla uyumunu bile detaylı çalıştığımız bir çok oyuncu var. Her pozisyon için. 11 pozisyon için de bu çalışmaları yapıyoruz. Gelecek sezon bu kulübün çok daha farklı yerlere gelmesini sağlayacak oyuncular mutlaka bu kadroda olacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

ABOUBAKAR GÜNDEMİMİZDE YOK

Talisca'nın aldığı ücret 8 milyon euro. Ödemeleri de yapıldı. Serbest kalma durumu yok. Josef de oradan geldi. Onun aldığı ücret de burada aldığının üzerindeydi. Talisca da uzun yıllar orada kalmak istediğini söyledi. Bu yüzden zor. Sörloht ile ilgili Sociedad'ın opsiyon hakkı devam ediyor. Onlar kullanır mı, Leipzig'in tutma tercihi olur mu? Hangi takım istemez Sörloth'u. Farklı liglerde oynadı. 27 yaşında geldi. Kendisinin buraya gelme konusunda bir arzusu var ama olay nihayetinde maddi duruma gelecek. Görüşmeler nasıl olur bilinmez. Sociedat ne yapacak, bakacağız. Sörloth'la ilgili (Trabzonspor dışında bir takımda oynayamaz konusunda) bir madde olduğu söyleniyor ama biz görmedik. Aboubakar gündemimizde yok.

RAPORU BEKLİYORUZ

Ceyhun Kazancı, sözleşmesi sona erecek 14 oyuncuyla ilgili hocanın raporunu beklediklerini belirterek, şu noktalara vurgu yaptı:

14 oyuncunun sözleşmesi bitiyor ama hepsi takımda olan oyuncular değil. Şu anda sayın Ismael'in kendileriyle ilgili raporlarını bekliyoruz. Sanıyorum lig bitmeden 1-2 hafta önce raporlar çıkacak. O çerçevede ya görüşmeleri sonlandıracağız ya da bir üst boyuta çıkacağız. En fazla 6-7 oyuncu alacağız.

25 MİLYON EUROLUK TAKIM

Ceyhun Kazancı: "Valerien de denk bütçe konusunu önemsiyor. U19'la ilgili detaylı inceleme yapıyor. Yaz kampına götüreceğimiz oyuncular var. Alırken yeniden satılabilir oyuncuları kadromuza katma konusunda kendisi de en az bizim kadar istekli. 25 milyon euronun altına düşen bir maaş listesi olacak. Avrupa üstünde maaşlar verildi. Bu paraları vermesek gelmezler algısı yanlış."

ALEX'E TEKLİF GELDİ

Ceyhun Kazancı: "Batshuayi ve Pjanic'le ilgili net karar yok. Valerien'in raporu doğrultusunda verilmiş bir karar olabilir. Batshuayi'yle ilgili durum Chelsea'nin durumu nedeniyle farklı. Alex Teixeira ile ilgili bazı takımlar sordu. Kulüp menfaatlerine uygun olur ve oyuncu da gitmek isterse değerlendiririz."

HOCA 3 DİL BİLİYOR

Ceyhun Kazancı: "Görüştüğümüz hocaların ortak noktası çok ciddi akademik geçmişi olan hocalar. 'Hocalığı' tırnak içinde söylüyorum. Hem antrenman bilimi hem taktik konusunda oyuna bilimsel bakan hocalarla görüştük. Valerien'in 3 dil bilmesi, takımımızdaki bütün yabancılarla kendi dilinde konuşulması. Disiplini dozajında vermesi, iş ahlakı, taraftarla bütünleşme konusunda meşhur bir hoca olması. Bunları da tiyatral şekilde değil, doğal yapan bir hoca. Bu işin okullarından çıkmış bir hoca olmasıydı."

ISMAEL DOĞRU FİGÜR

Ceyhun Kazancı: "Valerien İsmael'i futbol kamuoyu tanımadığı için ilk başta eleştirdi. Ama gelmeden yapılan eleştirilerin çok anlamı olmadığını gördük. Şu anda devam eden rüzgarın da doğru olmadığını söylemek istiyorum. Ama güzel bir ışık ve güzel bir enerji var. Kötü günler de olacak. Maç kayıpları da olacak. Önemli olan bunun altından kalkmamız. Doğru bir fi gür bulduğumuzu düşünüyorum."

TAZMİNAT MAKUL

Ceyhun Kazancı: "Valerien Ismail'in sözleşmesini tek tarafl ı fesih hakkıyla ilgili bir madde var. Aykırı bir durum olur da yeni yönetim gelir de ayrılmak isterse sıfır maliyet yok ama uygun bir maliyet var."

ERSİN'LE RIDVAN'I İZLEYEN ÇOK

Ceyhun Kazancı: "Kaleci Ersin ve Rıdvan'ı izleyen, rapor alan çok. Şartlar uyarsa gitmelerine yardımcı oluruz."

Ceyhun Kazancı: "Ersin ve Rıdvan, Avrupa'dan en çok rağbet gören oyuncular, gelenler, seyredenler ve scoutlardan raporlar alanlar oldu. Benimle kontağa geçenler de oldu. Resmi teklifler gelecektir. Oyuncuların önünü açmak ve yerlerine yenilerini üretmek zorundayız. 5 büyük ligde oynama hayali olanlar varsa gidecekler. Benim gönlüm kalmalarından yana ama gelecek ne gösterecek göreceğiz. Resmi teklifler onları da bizi de mutlu edecek mi bakacağız. Yaz aylarına doğru sanıyorum resmi teklifler alacağız. Genç oyuncuların kontratları var, 1'er yılları daha var. Ortada sorun yok. Taraftarlarımız müsterih olsun. Bu çocukların hepsi Beşiktaşlı. Onlar hem kulübü hem kendilerini tatmin edecek kontratlara imza atacaklardır."

ATIBA SİMGEMİZ

Ceyhun Kazancı: "Atiba bizim simge oyuncularımızdan, kaptanımız, aileden biri. Kendisi bizim için önemli bir oyuncu ve önemli bir karakter. 1-2 hafta içinde Atiba ile de hocanın raporu doğrultusunda görüşeceğiz. Teknik heyette de olabilir."

BİLİMİ ÖNEMSİYORUZ

Ceyhun Kazancı: "İşin bilim, sistem ve teknoloji tarafı bizim için son derece önemli. Yapılacak şey kulübün dünya standartlarına bir şekilde getirilmesi. Yazılım ve donanım yatırımları yapılmaya başlandı. 5 büyük ligde önde gelen takımlar aşağı yukarı aynı yazılım ve donanımları kullanıyorlar. Bu standartlar için gerekli yatırımları yapıyoruz."

CYLE LARIN'DE SORUN MADDİ

Ceyhun Kazancı: "Larin'le maddi konularda görüşmelerimiz var. Çok olumsuz diyemem. Ortak bir noktada buluşma ihtimali hala olabilir. Ama Valerien Ismael'in raporunu da göz ardı etmemek lazım. Larin çok sevdiğimiz saha içinde ve dışında önemli rol oynayan oyuncu. Görüşmelerin uzun sürmesinin sebebi tamamen maddi."