Beşiktaş'ta Cyle Larin bilmecesi

Orlando City takımının mukavelesini tek taraflı uzattığı 22 yaşındaki oyuncunun lisansı MLS’ten gelmezse Kara Kartal, FIFA’ya gidecek ve genç santrfora siyah-beyazlı formayı geçici lisans çıkartarak giydirecek.

1

Cyle Larin transferi şu an baş ağrıtıyor gibi gözükse de Beşiktaş bu konuda rahat. Yönetime göre, genç oyuncu sezonun ikinci yarısında sorunsuz şekilde siyah-beyazlı formayı giyecek.

Bilindiği gibi Larin, cuma akşamı İstanbul’a gelmişti, cumartesi sabahı da sağlık kontrolünden geçti ve Beşiktaş, 22 yaşındaki futbolcunun transferi için görüşmelere başlandığını KAP’a bildirdi. Diğer taraftan oyuncunun sözleşmesini tek taraflı 1 yıl uzatan Orlando City’nin Larin’i bırakmaya niyeti yok. Fakat bu durum Beşiktaş yönetimini hiç endişelendirmiyor. 

‘ENGEL ÇIKMAZ’

Vatan Gazetesi'ne konuşan Beşiktaş’ın hukuk işlerinden sorumlu yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, “Orlando City, futbolcunun sözleşmesini bizimle görüştüğünü öğrenince, oyuncudan habersiz tek taraflı 1 yıl uzatmış. FIFA bunu kabul etmez. Oyuncu bizde oynamak istiyor ve FIFA bu zamana kadar bu durumlarda hep oyuncudan yana karar aldı.

MLS’TEN oyuncunun lisansı gelmezse biz FIFA’ya gider ve ilk etapta geçici lisans çıkartarak Larin’e formamızı giydiririz. Orlando City dava açacaktır. Ancak kazanamazlar. Dava onların lehine sonuçlansa bile oyuncunun bizde oynamasına engel bir durum ortaya çıkmaz. Sadece bir maddi yükümlülük doğabilir. Onu da Larin ile yaptığımız sözleşmeye koyduğumuz madde gereği Beşiktaş değil, Larin ödeyecek. Ancak bunun da olacağını sanmıyorum” ifadelerini kullandı.