Beşiktaş'ta Cenk Tosun ilk peşinde

Kartal'ın A Milli golcüsü Cenk Tosun, son dönemdeki çıkışını pazar günkü Fenerbahçe derbisinde taçlandırmak istiyor. Beşiktaş'ın yıldızı Sarı-Lacivertliler karşısında bir ilk için de sahaya çıkacak.

Fanatik

Siyah-Beyazlılar'da Milli oyuncuların ülketakımlarında gösterdiği performanslar da genel olarak göz doldurdu. Mert Günok, Ermenistan ve Hırvatistan maçlarında kaleyi korurken; 3 gol yemesinerağmen yaptığı kritik kurtarışlarla tam not aldı. A Milli Takım´daki diğer oyunculardan Onur Bulut, Ermenistan maçında 90 dakika oynarken; 1 asist yaptı. Cenk Tosun ise Ermenistan maçının ilk yarısında ve Hırvatistan maçının son 12 dakikasında görev aldı. Kendi ülkelerinin milli takımlarına giden futbolculardan Masuaku, Omar Colley ve Aboubakar 1'er gol atarken; Amir Hadziahmetovic de1 asistle milli takımına katkıda bulundu. Oyuncuların sakatlık yaşamadan dönmesi teknik ekibi sevindirdi.

DERBİYE ODAKLANDI

Siyah-Beyazlılar'a sezon başında yeniden katılan Cenk Tosun, teknik direktör Valerien Ismael'in kadro planlamasında yer almamıştı. Şenol Güneş'in göreve gelmesinin ardından adeta yeniden doğan Cenk Tosun, başarılı bir çıkışa imza atmış, sonrasında 4 maçlık bir suskunluk yaşasa da İstanbulspor karşısında 1 gol ve 1 asistle oynayarak yıldızını parlatmaya devam etmişti. Milli Takım'ın Ermenistan maçında ilk 11'de oynayan, Hırvatistan karşılaşmasına da kulübede başlayıp sonradan maça dahil olan Cenk, aranın sona ermesi sonrasında Siyah-Beyazlı formayla Fenerbahçe maçına odaklandı.

OPSİYONA BAKILMAYACAK...

Cenk Tosun, kariyerinde 11 karşılaşmada hiç gol atamadığı Fenerbahçe'ye karşı pazar günü Kadıköy'de siftah yapmak istiyor. Tosun Paşa, bu sezon resmi maçlarda toplamda 13 gol ve 3 asiste ulaştı. 2 golü penaltıdan kaydeden Tosun Paşa, 1 gol ya da asist katkısı vermesi halinde sözleşmesindeki opsiyon devreye girecek. Ancak Beşiktaş Yönetimi'nin, buna bağlı kalmadan Cenk Tosun'a yeni bir kontrat önereceği öğrenildi.