Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi umudu son maça kaldı

İngiltere Premier Lig'in son haftasındaki Şampiyonlar Ligi yarışı Beşiktaş'ı yakından ilgilendiriyor. Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlayan Siyah-beyazlıların, direkt gruplara gitmesi için Şampiyonlar Ligi finalisti Chelsea'nin ligi ilk 4'te bitirmesini bekleyecek. 67 puanla Premier Lig'de 3. sırada yer alan Londra ekibi, rakipleri Liverpool ve Leicester City'nin 1 puan önünde yer alıyor.

İngiltere'de Şampiyonlar Ligi finalisti Chelsea'nin ilk 4'te bitirmesi Beşiktaş açısından önemli olduğundan Premier Lig'deki son haftalar şampiyon belli olmasına rağmen bizim fazlasıyla radarımızdaydı. Chelsea hafta ortasında Leicester City'i yenip rakibini 5. sıraya geriletirken, Devler Ligi umutlarını tüketti denilen Liverpool kendini 4. sırada buldu. Son hafta Liverpool, evinde C.Palace ile, Chelsea ise deplasmanda A.Villa ile oynuyor. İkisinden birinin ayağının kaymasını bekleyen Leicester ise evinde Tottenham ile sezonu noktalayacak.

İngiltere Premier Lig'de son hafta öncesi Şampiyonlar Ligi'ne kalma yarışı nefes keserken diğer rakiplerine göre avantajlı olan Chelsea, 67 puanla 3. sırada yer alıyor.

66'şar puanda bulunan Liverpool ve Leicester City ise 4. ve 5. sırada yer alıyorlar. Premier Lig'de şampiyon Manchester City olurken Manchester United ise sezonu 2. sırada bitirdi.

(Sabah)