Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi rakipleri kim oldu

Bu akşam yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi kura çekimi sonrası temsilcimiz Beşiktaş B Grubu’na düştü. Beşiktaş’ın 4. Torbadan katıldığı kuranın sonrasında rakipleri Benfica, Dinamo Kiev ve Napoli oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu’na düşen Beşiktaş; Napoli, Benfica ve Dinamo Kiev ile eşleşti. Grimaldi Forum'da TSİ 19.00'da başlayan kura çekiminde, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılan 22 takım ile play-off eleme turundan gelen 10 ekip, 8 gruba ayrıldı. Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları 13-14 Eylül'de başlayıp, 6-7 Aralık'ta sona erecek.

Kuraya katılan32 takım, UEFA'nın kulüpler sıralamasında aldığı puanlara göre torbalara dağıtıldı. UEFA sıralamasında ilk 7'de yer alan ülkelerin lig şampiyonları ile Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonunun seri başı olmasını öngören kurala göre, Real Madrid, Barcelona, Leicester City, Bayern Münih, Juventus, Benfica, Paris Saint-Germain ve CSKA Moskova çekilişe 1. torbadan katıldı.  Türkiye Ligi şampiyonu olarak Şampiyonlar Ligi'ne grup aşamasından katılma hakkı elde eden Beşiktaş, kuraya 4. torbadan girdi. Siyah-beyazlılar, son olarak 2009-2010 sezonunda bu organizasyonun grup aşamasında mücadele etmişti. Kurada, aynı ülkenin takımları ve Rusya ile Ukrayna temsilcileri aynı grupta yer almadı. Şampiyonlar Ligi'nde takımlar 8 gruba ayrıldı. Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar, turnuvada son 16'ya adını yazdırırken, 3. sırada tamamlayanlar ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. Grup sonuncuları için Avrupa defteri kapanacak.

A GRUBU

Paris Saint Germain

Arsenal
Basel
Ludogorets

B GRUBU


Benfica
Napoli
Dinamo Kiev
BEŞİKTAŞ

C GRUBU

Barcelona
Manchester City
Mönchengladbach
Celtic

D GRUBU

Bayern Münih
Atletico Madrid
PSV Eindhoven
Rostov

E GRUBU

CSKA Moskova
Bayer Leverkusen
Tottenham
Monaco

F GRUBU

Real Madrid
Borussia Dortmund
Sporting CP
Legia Varşova

G GRUBU

Leicester City
Porto
Club Brugge
Kopenhag

H GRUBU

Juventus
Sevilla
Olympique Lyon
Dinamo Zagreb

BENFICA

Portekiz Premier Ligi ekiplerinden Benfica, Portekiz'de geçtiğimiz sezonu 88 puanla 86 puanı bulunan Sporting Lizbon'un üzerinde şampiyon tamamladı. Teknik Direktör Rui Vitoria'nın çalıştırdığı Portekiz temsilcisi 2015-16 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar yükselmiş, çeyrek finalin ilk karşılaşmasında Bayern Münih'e deplasmanda 1-0 yenilen ve evinde ise 2-2 berabere kalarak turnuvadan elenmişti. Beşiktaş'ın bu sezon kiralık olarak kadrosuna kattığı Talisca, Benfica'yı oldukça yakından tanıyor. 22 yaşındaki futbolcu 2014 yılından bu yana Benfica forması giyiyordu. Maçlarını 65 bin kapasiteli Estadio da Luz'da oynayan Benfica'nın kadrosunun piyasa değerinin 150 milyon Euro olduğu tahmin ediliyor.

NAPOLİ

İtalyan futbolunun köklü kulüplerinden Napoli, geçtiğimiz sezon Serie A'yı 91 puanla şampiyon olan Juventus'un gerisinde 82 puanla ikinci sırada tamamlamıştı. Geçtiğimiz sezonda UEFA Avrupa Ligi'nde de mücadele eden Maviler, 2. tur'a kadar yükselebilmiş, bu turda Villarreal'e elenmişti. Maçlarını 78 bin kişilik San Paolo Stadı'nda oynayan Napoli'yi İtalyan teknik adam Maurizio Sarri çalıştırıyor.

DİNAMO KiEV

Ukrayna'nın önde gelen kulüplerinden Dinamo Kiev, Ukrayna Premier Ligi'nde geçtiğimiz sezonu 70 puanla en yakınındaki rakibi Shakhtar Donetsk'in 7 puan üzerinde şampiyon tamamladı. 2015-16 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde de mücadele eden Kiev ekibi, 2. tura kadar yükselmiş, bu turda Manchester City'ye yenilerek elenmişti. Maçlarını 70 bin kapasiteli NSK Olympiyskiy Stadı'nda oynayan Dinamo Kiev'i, Ukraynalı Teknik Direktör Sergiy Rebrov çalıştırıyor. Beşiktaş, Dinamo Kiev ile 2011 yılında UEFA Avrupa Ligi'nde iki kez karşı karşıya gelmiş ve Ukrayna temsilcisine 1-0 ile 4-1'lik sonuçlarla mağlup olmuştu. (Fanatik)

FİKRET ORMAN'IN ŞAMPİYONLAR LİGİ AÇIKLAMASI

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki rakipleri Benfica, Napoli ve Dinamo Kiev'i değerlendirdi.

Orman, "Hayırlısı olsun. Şampiyonlar Ligi herkes için zor, çok prestijli bir lig. Şampiyonlar Ligi'nin yüksek bir geliri var. Her takımın kendini göstermek istediği bir yer. İnşallah turu geçeriz. Portekiz'e bu aralar 3 defa gittim 4.'ye gideceğiz" dedi.

2. Başkan Ahmet Nur Çebi ise, "Hayırlı olsun. İyi bir yerde oynayacağız. Hepsi kıymetli takımlar, güçlü takımlar. Beşiktaş hepsinden güçlü. Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağız. İnşallah turu geçeriz ve daha yukarılara çıkarız. İçim daha rahat. Grubuna gitmediğimiz takımlarla da inşallah tur atladığımızda karşılaşacağız."