Beşiktaş'ın grubunda üç şampiyon var

Beşiktaş'ın yanı sıra Sporting Lizbon ve Ajax da geçen yıl liglerini şampiyon tamamladı. Borussia Dortmund ise Bundesliga'yı Bayern Münih ile Leipzig'in ardından üçüncü bitirmişti.

AKŞAM

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde C Grubu'nda mücadele edecek. Bu grupta yer alan Sporting Lizbon ve Ajax da Beşiktaş gibi kendi liglerini geçen sezon şampiyon tamamladı. Diğer grupların hiç birinde üç şampiyon bulunmuyor.

Gruba ikinci torbadan giren Borussia Dortmund ise Bundesliga'yı Bayern Münih ve Leipzig'in ardından 3. sırada bitirdi. Ancak kadro değeri olarak bakıldığında 3 takım da temsilcimizden üstün.

Beşiktaş'ın kadro değeri 99 milyon Euro. Portekiz şampiyonu Lizbon'un kadro değeri 223 milyon Euro. En değerli futbolcu ise 40 milyon Euro ile Nuno Mendes. Gonçalves ile Palhinda en dikkat çekici isimleri. Hollanda şampiyonu Ajax'ın kadro değeri ise 345 milyon Euro. En değerli ismi 33 milyon Euro ile Gravenberch. Haller, Neres Tadic, Klaassen dikkat çekenler. Borussia Dortmund'da ise en pahalı isim Haaland. Değeri tam 130 milyon Euro. Reyna, Bellingham, Mallen, Hazard da takımdaki diğer yıldızlar. Dortmund'un değeri ise 557 milyon Euro.

Şampiyonlar Ligi'nde güzel kura! İşte Beşiktaş'ın rakipleri

Rakiplerden kura yorumu: Beşiktaş güçlü bir takım