Beşiktaş'ın 17'lik Kanadalı yıldız Alphonso Davies'i transfer edeceği iddia edildi

Kartal’ın, Whitecaps forması giyen Alphonso Davies ile ciddi bir şekilde ilgilendiği yazıldı. 17 yaşındaki sol kanat oyuncusuna Avrupa’nın dev kulüplerinin de talip olduğu iddia edildi.

1

GEÇEN sezonun ara transfer döneminde Cyle Larin’i kadrosuna katan Beşiktaş’ın bir Kanadalı daha almaya hazırlandığı iddia edildi. Vancouver’ın yerel medya organlarından olan Daily Hive’da yer alan haberde Kartal’ın, bu sezon Vancouver Whitecaps forması altında sergilediği performansla adından sıkça söz ettiren 17 yaşındaki sol kanat oyuncusu Alphonso Davies ile ciddi bir şekilde ilgilendiği yazıldı. Haberde ayrıca kasım ayında 18 yaşını dolduracak olan Davies’in, ancak bu tarihten sonra Beşiktaş’a transfer olabileceğine de değinildi. 

YIL SONUNDA SÖZLEŞMESİ BİTİYOR

Sözleşmesi yıl sonunda bitecek olan 800 bin euro değerindeki oyuncu, 10 numara pozisyonunda da görev yapabiliyor. Davies’e Kartal’ın yanı sıra Avrupa’nın dev kulüplerinin de talip olduğu iddia edildi. Genç oyuncunun radarına alan kulüpler arasında Manchester Utd, Liverpool, Arsenal ve Chelsea’nin de olduğu kaydedildi. Kulübün teknik direktörüRobinson, geçtiğimiz ocak ayında genç yıldızın durumuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, “Onun gibi bir yetenek için ‘bizim oyuncumuz’ demek beni çok memnun ediyor. Ama size bu kulüpte 10 yıl kalacağının garantisini veremem. Liverpool, Arsenal, Chelsea... Hepsi onu takip ediyor” diye konuşmuştu. 

CYLE LARİN OLUMLU RAPOR VERDİ 

Haberde Beşiktaş’ın golcüsü Larin’in de Siyah-Beyazlı yöneticilere Davies hakkında son derece olumlu yorumlar verdiği de vurgulandı. Larin’den gelen olumlu rapor üzerine Beşiktaşlı idarecilerin girişimleri hızlandırdığı da belirtildi. Genç yetenek, önceki gece takımının Orlando City’i 5-2 yendiği maçta 1 gol, 3 asist yaparak olağanüstü bir performansa imza attı. 16 yaşından bu yana Vancouver Whitecaps’in as takımında forma giyen Davies, 2018 yılında ligde 16 maça çıkıp 2 gol attı, 5 de asist yaptı.