Beşiktaş'ı hak etti

Beşiktaş'la ismi anılan Alip, “Zaynutdinov, Rusya Ligi'nde mükemmel performans sergiledi ve Türkiye'nin en büyük kulüplerinden birine gitmeyi de hak etti” dedi.

AKŞAM SPOR

DIŞ HABER

Kara Kartal'ın yeni transferi Bakhtiyor Zaynutdinov, Siyah-Beyazlı forma ile çıktığı ilk maçta gol sevinci yaşamayı başardı. Kazak '10 numara', Dinamo Kiev karşısında 90+4. dakikada golü bularak takımına tur için avantajı getirdi. 25 yaşındaki yıldızın Kazakistan Milli Takımı'ndan arkadaşı Nuraly Alip ise Zaynutdinov'un Beşiktaş'a transferini şöyle değerlendirdi: "Rusya Premier Lig'de harika bir performans sergiledi ve Avrupa kulübüne girmeyi hak etti. Türkiye'nin iyi bir ligi var. Beşiktaş oradaki en iyi kulüplerden biri. Bakhtiyor'un orada başarılı olacağına yürekten inanıyorum."

250 MİLYON TÜRK'ÜN GURURU

Zenit forması giyen 23 yaşındaki stoper Alip'in adı Beşiktaş ve Trabzonspor'la anılıyordu. Rusya basını ise Zaynutdinov'un ilk maçında golle buluşmasını "250 milyon Türk'ün gururu! Zaynutdinov, Beşiktaş'taki ilk maçından memnun" ifadeleriyle yorumladı. Kazak basınında ise "Tarihi an! Zaynutdinov, Beşiktaş formasıyla ilk maçına çıktı ve galibiyet golünü attı" ifadeleri kullanıldı. Zaynutdinov, CSKA Moskova'dan transfer edilmişti. Siyah-Beyazlılar, yerli statüsünde forma giyebilen oyuncu için 4.5 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

KUPA İSTİYORUM

Geçtiğimiz ara transfer döneminde Sampdoria'dan 2.3 milyon euroya transfer edilen Omar Colley, Siyah-Beyazlı forma ile mağlubiyet yüzü görmedi. Gambiyalı stoper, Kiev maçı sonrası "6 aydır kaybetmedim. Konferans Ligi'nde kalıp kupa kazanmak istiyoruz. Kariyerimde kupa yok, kupa isterim" diye konuştu.

GÜNEŞ OLMASAYDI BEN VARDIM

Dinamo Kiev maçı öncesi Teknik Direktör Şenol Güneş ile Gaziantep FK'nın eski çalıştırıcısı Sumudica bir araya geldi. Şenol Güneş, Rumen hocaya imzalı forma hediye etti. Sumudica ise Rumen basınına Beşiktaş'ın hoca adayları arasında yer aldığını belirterek, "Şenol Güneş olmasaydı şansım yüksek olurdu" ifadelerini kullandı.

HOLDİNG KESİN DEĞİL

Ada basını, Beşiktaş'ın Rob Holding için ikinci teklifi henüz yapmadığını, Arsenal'ın ilk teklifi reddettiğini bildirdi. Arsenal'dan ayrılması beklenen 27'lik İngiliz sağ bek için birçok kulübün teklif yaptığı aktarıldı. Holding'in 1 yıllık sözleşmesi bulunuyor.

GERİLME VE KANAMA

Beşiktaş, Arthur Masuaku'nun sol uyluk arka adalesinde gerilme ve kanama tespit edildiğini açıkladı.