Beşiktaş'a Fransızlar

Aboubakar, Rosier, Bailly, Ghezzal ve Onana'yı kapsayan karar, kulübün resmi sitesinden açıklandı. Bu karara imzasını atan Futbol Takımı Genel Koordinatörü Samet Aybaba, devre arası kampını da iptal etti.

AKŞAM SPOR

F.Bahçe'ye karşı kendi sahasındaki derbiyi 3-1 kaybeden Beşiktaş'ta işleri yoluna koymak için radikal kararlar alınmaya başlandı. Bunlardan ilki kadroda yer alan ve hepsi Fransızca konuşan 5 oyuncunun kadro dışı bırakılması oldu. Uzun süredir performansları tartışılan Vincent Aboubakar, Valentin Rosier, Eric Bailly, Rachid Ghezzal ile Jean Onana'nın kadro dışı kaldığı resmi siteden açıklandı. Bu oyunculardan Jean Onana geldiğinden beri zaten takımda yer bulamıyordu... Kamerunlu ön libero ligdeki 4 maçta sadece 12 dakika oynayabildi.

SEBEBİ TAKIM İÇİ UYUMSUZLUK

Dün bu konuda kulüpten yapılan açıklamada kararın yeni futbol yönetimi tarafından alındığı vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Futbol A Takımımız'dan 5 oyuncumuz kadro dışı bırakılmıştır. Futbol Takımları Genel Koordinatörümüz Samet Aybaba; Aboubakar, Valentin Rosier, Eric Bailly, Rachid Ghezzal ile Jean Onana'nın performans düşüklüğü ve takım içindeki uyumsuzlukları nedeniyle kadro dışı bırakıldığını açıklamıştır. Yeni kadro yapılanmasıyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir."

MİLLİ KARİYERLERİ ETKİLENECEK

Kadro dışı kalan oyunculardan Valentin Rosier dışındaki isimlerin, 2023 AFCON'da milli takımlarına çağrılması bekleniyor. Aboubakar ve Onana Kamerun, Ghezzal Cezayir, Eric Bailly ise Fildişi Sahili forması giyiyor. Ancak bu kararın oyuncuların milli takım kariyerlerine nasıl etki edeceği merak konusu. 13 Ocak'ta başlayacak Afrika Kupası aday kadrosuna alınacak isimler 20 Aralık'tan sonra belli olacak. Vincent Aboubakar ise son olarak Afrika'da 'Yılın futbolcusu ödülü' adayları listesinde gösterilmişti...