Beşiktaş deplasmanda Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı!

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Konyaspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

1

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Atiker Konyaspor'a konuk oldu. Büyük heyecana sahne olan karşılaşmada Atiker Konyaspor ile Beşiktaş sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

Beşiktaş'ın golünü karşılaşmanın 27. dakikasında Atiba Hutchinson kaydetti. Atiker Konyaspor'un tek golünü ise 60. dakikada Adis Jahovic attı. Beşiktaş'ta gördükleri sarı kart ile Pepe ve Anderson Talisca Fenerbahçe maçında cezalı duruma düştü.

Bu sonucun ardından Beşiktaş Süper Lig'deki puanını 41'e çıkarırken, Atiker Konyaspor'un puanı 21 oldu. Beşiktaş, Süper Lig'de gelecek hafta taraftarı önünde Fenerbahçe'yi konuk edecek. Atiker Konyasoır ise gelecek hafta deplasmanda Teleset Mobilya Akhisarspor'a konuk olacak.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Atiker Konyaspor'a konuk oldukları müsabakada, geçen haftaki Kardemir Karabükspor mücadelesine göre ilk 11'de 4 değişikliğe gitti. Güneş, ligin 21. haftasındaki Kardemir Karabükspor maçının 11'inde yer alan Oğuzhan Özyakup, Adriano Correia, Alvaro Negredo ve Ricardo Quaresma'nın yerine Atiker Konyaspor karşısında Jeremain Lens, Vagner Love, Tolgay Arslan ve Caner Erkin'e şans verdi.

Karşılaşmanın 13. dakikasında Beşiktaş çok önemli bir gol fırsatı yakaladı. Atiker Konyaspor orta sahadan çıkmaya çalışırken bir anlık hatanın ardından Vagner Love araya girdi. Vagner Love bekletmeden ceza sahasına doğru koşu yapan Anderson Talisca'ya pasını çıkardı. Talisca bekletmeden ceza sahasına girer girmez topa dokundu. Kaleci Serkan'ı geçen top direğin az farkla yanından auta çıktı.

Mücadelede ilk 15 dakika golsüz eşitlikle geçildi. Beşiktaş bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü alırken, rakip alanda daha fazla pozisyon arayan taraf oldu.

Baskısını arttıran Beşiktaş'ta Vagner Love, rakip ceza sahasnın içinde topla buluştu. Vagner Love, altıpas yakınındaki Talisca'ya doğru top havalandırdı. Talisca kayarak müdahale etmek istedi, Yaşanan karambol sırasında Talisca, yerdeyken yaptığı vuruşta topu kaleye göndermek istedi ancak top kaleci Serkan Kırıntılı'da kaldı.

BEŞİKTAŞ'IN GOLÜ GELDİ! OFSAYT İTİRAZLARI

Siyah-beyazlı ekip 27. dakikada bir korner kazandı. Sol kanattan kullanılan korner sonrası kafalardan seken top ceza sahasının dışına açıldı. Ryan Babel, ceza sahasının dışında kaleye sert bir şut gönderdi. Top ceza sahasındaki Atiba'ya çarptı ve kaleci Serkan'ı yanıltarak ağlara gitti. Bu pozisyonda Atiker Konyasporlu oyuncular hakeme uzun süre 'ofsayt' gerekçesiyle itirazlarda bulundu ancak hakemin kararı değişmedi. 27. dakikada Atiba'nın golüyle Beşiktaş, Atiker Konyaspor karşısında 1-0 öne geçti.

Orta sahadaki üstünlüğünü koruyan Beşiktaş, 36. dakikada önemli bir gol pozisyonuna kadar girdi. Savunmanın arkasına sarkan Vagner Love, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Love, Serkan'ın üzerinden bir aşırtma vuruş denedi ancak top üstten auta çıktı.

FENERBAHÇE DERBİSİ ÖNCESİNDE PEPE CEZALI

Atiker Konyaspor, beraberlik için biraz daha rakibinin üzerine gitmeye çalışırken, orta sahada yaşanan bir pozisyonda hakem Pepe'nin yaptığı müdahale sonras faul düdüğü çaldı. Hakem Alper Ulusoy bu pozisyonda Pepe'ye bir sarı kart gösterdi. Pepe sarı kart ile cezalı duruma düştü. Yıldız oyuncu gelecek hafta Fenerbahçe'ye karşı forma giyemeyecek.

ADIS JAHOVIC ATTI ANCAK HAKEM 'FAUL' DEDİ

Ev sahibi ekip 41. dakikada hücum yönünün sağından bir korner kazandı. Ceza sahasına havalandırılan topa Jahovic bir kafa vuruşu yaptı ve top ağlara gitti. Ancak hakem Jahovic'in Pepe'ye faul yaptığı gerekçesiyle golü geçerli saymadı.

İlk 45 dakikada başka gol olmadı ve ilk yarı 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile geçildi.

İKİNCİ YARIYA ATİKER KONYASPOR DAHA İYİ BAŞLADI

İkinci yarıya Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, oyuncu değişikliği ile başladı. Ev sahibi ekipte Jens Jonsson çıkarken oyuna Fofana dahil oldu.

Fofana'nın girişiyle hücumda daha hareketli olan Atiker Konyaspor, ikinci yarının hemen başında önemli bir gol pozisyonu da yakaladı. Ceza sahasına giren Fofana, savunma arkasına sarkan Ömer Ali Şahiner'e pasını çıkardı. Ömer Ali, Fabri ile karşı karşıya kaldı ancak rakibinin de temasıyla iyi vuramadı ve top kaleci Fabri'de kaldı.

BEŞİKTAŞ'TA İKİNCİ ŞOK! TALISCA DA CEZALI

Mücadelenin 54. dakikasında orta alanda hakem Talisca'nın rakibine yaptığı hareketi faul olarak değerlendirdi. Hakem bu pozisyonda Talisca'ya bir de sarı kart gösterdi. Bu kart nedeniyla Talisca cezalı duruma düştü. Yıldız oyuncu gelecek hafta Fenerbahçe ile oynanacak derbide görev yapamayacak.

Atiker Konyaspor hücumunda Samuel Eto'o Fofana'nın pasıyla ceza sahasının dışında topla buluştu. Eto'o daha sonra topu ceza sahasına doğru havalandırdı. Fofana ve Beşiktaşlı oyunculara geçen topa Jahovic hareketlendi. Jahovic, kaleci Fabri ile karşı karşıya vuruşunu yaptı ve top ağlarla buluştu. Bu golle Atiker Konyaspor, Beşiktaş karşısında 60. dakikada skoru 1-1'e getirdi.

Savunmanın arkasına uzun topa Anderson Talisca hareketlendi. 65. dakikada Talisca rakibinden önce davranıp topu kontrol etti. Talisca, Petar Filipovic'in müdahalesine rağmen ceza sahasına girerken vuruşunu yaptı. Ancak yere düşerken vuruşunu gerçekleştiren Talisca'nın şutu yandan auta gitti. Talisca ve Beşiktaşlı oyuncualr bu pozisyonda hakeme uzun süre faul itirazlarında bulundu.

Beşiktaş'ta 67. dakikada Tolgay Arslan yerine oyuna Alvaro Negredo dahil oldu.

BEŞİKTAŞ GOLE ÇOK YAKLAŞTI! SERKAN KIRINTILI GEÇİT VERMEDİ

Beraberliğin ardından baskısını sürdüren Beşiktaş, bir önemli gol pozisyonuna daha girdi. Sol kanattan Ryan Babel topla hareketlendi. Babel daha sonra topu ceza sahasına yerden ortaladı. Babel'in pasında Jeremain Lens, kaleci ile karşı karşıya yerden bir vuruş yaptı. Lens'in yerden şutunda kaleci Serkan topu çıkarmayı başardı.

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, 73. dakikada bir oyuncu değişikliğine daha gitti. Ev sahibinde Eto'o kenara gelirken, Amir Hadziahmetovic oyuna dahil oldu.

Şenol Güneş de 78. dakikada bir oyuncu değişikliğine gitti. Jeremain Lens 80. dakikada kenara gelirken oyuna Ricardo Quaresma dahil oldu.

KONYA'DA İNANILMAZ POZİSYON! PEPE ÇİZGİDEN ÇIKARDI

Mücadelenin 82. dakikasında sahalardan ender görülen bir pozisyon yaşandı. Savunmadan hızlı çıkan Konyaspor'da Adis Jahovic, atılan topa hareketlendi. Ceza sahasına kadar giren Jahovic, kaleci Fabri ile karşı karşıya vuruşunu yaptı ancak top Fabri'den geri geldi. Pozisyonun devamında ceza sahası dışına açılan top Atiker Konyasporlu oyuncuda kaldı. Konyasporlu oyuncu kaleci Fabri ile karşı karşıyayken, daha müsait pozisyonda ceza sahasındaki Hadziahmetovic'e pasını çıkardı. Hadziahmetovic, müsait pozisyonda vuruşunu yaptı ancak önde kalan Fabri'nin yokluğunda kale çizgisine kadar giden Pepe kafasıyla topu kornere göndermeyi başardı. Atiker Konyaspor, çok önemli bir gol fırsatını değerlendirememiş oldu.

Hakem maçın sonuna en az 7 dakika ekledi. Karşılaşmanın kalan kısmında her iki ekip de skoru değiştirecek golü bulamadı. 90 dakika sonunda Atiker Konyaspor ile Beşiktaş sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

-Maçtan Notlar-

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta Kardemir Karabükspor'u sahasında 5-0 gibi farklı bir skorla yenen Beşiktaş, 22'nci hafta mücadalesinde Konya Büyükşehir Stadyumu´nda Atiker Konyaspor ile karşılaştı. 

34´ÜNCÜ DEFA KARŞI KARŞIYA GELDİLER

Atiker Konyaspor ile Beşiktaş, ligde bugüne kadar 33 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlardan 19'unu siyah beyazlı ekip, 4'ünü ise yeşil-beyazlı ekip kazanırken, iki takım arasında oynanan 10 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında oynanan maç, Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğüyle sona ermişti. 

BEŞİKTAŞ'TA 4 DEĞİŞİKLİK 

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Kardemir Karabükspor maçındaki 11'e göre kadroda 4 değişiklik yaptı. Siyah-beyazlılarda, Kardemir Karabükspor karşılaşmasında ilk 11'de sahaya çıkan Adriano, Oğuzhan Özyakup, Quaresma ve Negredo'nun yerine; Caner Erkin, Tolgay Arslan, Lens ve Vagner Love ilk 11'de görev aldı.

ATİKER KONYASPOR'DA 3 DEĞİŞİKLİK 

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Aytemiz Alanyaspor maçındaki 11'e göre kadroda 3 değişiklik yaptı. Yeşil-beyazlı ekipte, Aytemiz Alanyaspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Eren Albayrak, Moke ve Fofana'nın yerine Skubic, Jens Johsson ve Mehdi Bourabia ilk 11'de görev aldı.

4 OYUNCU SARI KART SINIRINDA

Siyah-beyazlı ekipte üçer sarı kartı bulunan Anderson Talisca, Pepe, Adriano ve Oğuzhan Özyakup, Atiker Konyaspor karşısında kart görmeleri durumunda Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek.

YEŞİL-BEYAZLILARDA 4 EKSİK

Yeşil-beyazlı ekipte, Aytemiz Alanyaspor karşısında kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Moke'nin yanı sıra, sakatlıkları bulunan Traore, Yatabare ve Ferhat Öztorun maç kadrosunda yer almadı.

BEŞİKTAŞ TARAFTARI YOK

İl Güvenlik Kurulu'nun 9 Ağustos 2017 tarihinde yapılan toplantısında, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Kanunu gereği, Beşiktaş taraftarı stada alınmadı. Siyah-beyazlı ekip, taraftarından yoksun olarak mücadale etti. 

TARAFTARLARDAN MAÇA YOĞUN İLGİ

42 bin kişilik Büyükşehir Stadyumu'nda oynanan maça taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Siyah-beyazlı taraftarların alınmadığı maçta, yeşil-beyazlı taraftar takımlarını destekledi. Taraftarlar maç öncesi futbolcuları tek tek tribünlere çağırarak alkışladı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Atiker Konyaspor - Beşiktaş maçı öncesi Konya Büyükşehir Stadyumu´nda polis tarafından geniş güvenlik önlemi alındı. Taraftarlar üstleri aranarak içeriye alındı. Bozuk para, çakmak, kesici ve delici aletlerin stat içerisine sokulmasına izin verilmedi. 

ZEYTİN DALI HAREKATI'NA DESTEK

Yeşil-beyazlı taraftarlar Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek vererek, tribünlerde 'Adımlarınız tüm dünyayı inletsin. Allah sizi iki cihanda aziz eylesin" pankartı asıp, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı.

BEŞİKTAŞ'A BAŞARILAR PANKARTI

Atiker Konyasporlu futbolcular, 'Temsilcimiz Beşiktaş'a Şampiyonlar Ligi'nde başarılar dileriz' pankartıyla sahaya çıktı.

MUHAMMED YÜRÜKUSLU İÇİN SAYGI DURUŞU

Karşılaşma öncesi hayatını kaybeden Atiker Konyaspor'un eski futbolcusu Muhammed Yürükuslu için saygı duruşunda bulunuldu.