Beşiktaş kaçıncı torbada (Şampiyonlar Ligi kura çekimi)

Beşiktaş’ın UEFA Şampiyonlar Ligi kaçıncı torbadan katılacağı belli oldu ve muhtemel rakiplerinin de birçoğu kesinleşti.

Beşiktaş UEFA Şampiyonlar Ligi 4. Torbadan katılacağı kesinleşti. Play-off turunda mücadele eden takımlardan en düşük ülke puanına sahip ekipler gelse dahi Beşiktaş 4. Torbadan Şampiyonlar Ligi kurasına katılacak. Şu an için UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 22 takımın adı kesinleşti. Bu hafta oynanacak play-off maçları sonrasında ise Şampiyonlar Ligi kurası kesin olarak belirlenecek.

34.920 UEFA puanına sahip olan Beşiktaş, play-off turu sonrası grup etabına kalan takımların kim olduğu fark etmeksizin Devler Ligi'ne 4'üncü torbadan katılacak. Play-off turunda Beşiktaş'tan az puana sahip tüm takımlar tur atlasa bile bu durum siyah beyazlıların 3'üncü torbada yer almasına yetmeyecek. Öte yandan 4'üncü torbadan kuraya katılacak olan Beşiktaş, 1'inci torba takımlarının kesin olmasıyla ilk muhtemel rakibini de beklemeye başladı. Temsilcimiz, Şampiyonlar Torbası olarak ifade edilen 1'inci torba takımlarının bir tanesiyle eşleşecek.

Şampiyonlar Ligi torbaları:

1. Torba:

Real Madrid (İspanya, son şampiyon), Barcelona (İspanya), Leicester City (İngiltere), Bayern Münih (Almanya), Juventus (İtalya), Benfica (Portekiz), Paris Saint-Germain (Fransa), CSKA Moskva (Rusya)

2. Torba:

Atletico Madrid (İspanya), Borussia Dortmund (Almanya), Arsenal (İngiltere), Sevilla (İspanya), Napoli (İtalya), Bayer Leverkusen (Almanya)

3. Torba:

Dinamo Kiev (Ukrayna), Lyon (Fransa), PSV Eindhoven (Hollanda), Sporting Lizbon (Portekiz)

4. Torba:

Beşiktaş (TUR)

*Kalan 10 takım play off maçlarının ardından belli olacak.