Beşiktaş F.Bahçe maçında kalmış

Tümer Metin, Maraton’da Beşiktaş’ın Trabzon’u neden yenemediğini anlatırken, çok çarpıcı bir analiz yaptı

Beşiktaş'ı F.Bahçe

galibiyeti frenledi!
ŞANSAL BÜYÜKA 
Geçen haftanın en iyi iki adamı Olcay ve Holosko'ydu. Trabzon'da bakıyorsunuz, en etkisiz elemanlar bu iki futbolcu.
Ben şundan hep korkmuşumdur, büyük takım büyük bir sonuç aldığı zaman ertesi hafta hep sorun yaşamıştır. Oyuncular kazandığı maçı kutlarken bir sonraki maç konsantrasyon kaybı yaşar. Beşiktaş'ın durduğunu ben buna bağlıyorum.
G.Saray'da "o atsın, bu atsın" konuşuyoruz, Trabzon'da da frikikleri ampul gibi atacak Olcan var, Adrian kullanıyor. Tartışılır bir durum bu.
Ben Henrique'yi Trabzon'un en iyilerinden birisi olarak gördüm. Çok istekliydi. Çıkarılmasını da anlamadım, kontrollü oyuna feda edildi galiba.
Trabzon'a elbette bir şey olmaz ama ortada dramatik bir tablo var. Adının bile aşağılarda anılması bunu anlatmaya yeter.
 
 
Beşiktaş derbi 
sonrasını yönetemedi
HAKAN ŞÜKÜR 

Hem Beşiktaş hem Trabzonspor birbirlerini bekleyerek oynadılar. Her hafta her maçın ayrı bir hikayesi var. Puan durumundan dolayı genelde oyunlar kilitleniyor.
Bence Beşiktaş derbi sonrasını iyi yönetemedi. Trabzon'un içinde bulunduğu durum, G.Saray'ın puan kaybetmesi maçı çok farklı bir duruma getirdi. Açıkçası bizi uyutan, keyifsiz bir futbol vardı sahada.
Trabzon aslında ligin en hızlı çıkan takımı. Ama Beşiktaş'ın bu kadar kontrollü oynayacağını beklemiyordum. Trabzon takımı Beşiktaş saldırır coşkuyla oynar diye bekledi. Kendi sahamda oyunu tutayım mutlaka pozisyon bulurum algısıyla oynadı. Az da olsa buldu bunu. Maçın stratejini dünkü G.Saray maçı belirledi.
İbrahim Toraman'ı çok beğendim. Maçın adamı. Tabii maçın adamı İbrahim Toraman'sa maçı anlatan bir durumdur bu. Niang'ı da çok iyi buldum. Koordinasyon kazanmış ayakları.
Bu kadar tuttuğunuz bu oyunda o kadar kısa mesafelerin adamı Alanzinho oralarda karışıklık yapıp, İbrahim Toraman'a üstünlük kurabilirdi. O biraz daha geç girdi.
2 takıma da bir puan belki yaramadı, ama Beşiktaş en azından kaybetmedi. İki takım da önce 0-0'ı cebimize koyalım düşüncesinde idi.
Trabzon bütün oyuncu kadrosu ile Tolunay Kafkas'ın takımı değil. Tolunay Kafkas genelde oyunu tutan, kontrollü oynayan bir anlayışa sahip. Beşiktaş'ın isteksizliğine Trabzon'un oyun anlayışı da katkıda bulundu.
Alanzinho girdiğinde Henrique oyunda kalsa belki Trabzonspor lehine oyun değişebilirdi.
 
 
Bu filmi görmüştük 
TÜMER METİN 

Bu filmi görmüştük manşetini atardım ben. Cuma G.Saray puan kaybettiğinde akabinde Beşiktaş, sonrasında F.Bahçe genelde puan kaybediyor.
Kendi kendine doğdu kendi kendine büyüdü kendine kendine kaybetti. Şöyle bir şey, “Olası galibiyet Beşiktaş'a çok büyük ivme kazandıracaktı. Beşiktaş'ın inanmasını sağlayacaktı.
İki tarafı da çok etkileyen bir durum vardı ki, stres. Trabzonspor öyle, Beşiktaş'ta şampiyonluk stresini kaldırabilecek, onu idare edebilecek oyuncu çok az
Derbi galibiyeti sonrasında duygu selini doğru yönlendiremiyorsanız bugün onun altında ezilirsiniz.
Beşiktaş'ın isteksizliğini stres ve baskı altında kalmasına bağlıyorum. Mental anlamda bunu sağlayacak oyuncu yok. İştahla bu noktaya geldiler ama şampiyonluk kupası ve o yolda yürümenin bedeli ağırdır.
Aslında maç derbi niteliğinde idi, yine bir derbiye çıktınız. Bu nedenle Beşiktaş bu kadar isteksiz olmamalıydı.
Soyunma odasında büyük dosyalara hoca yazar, korner, baraj, frikik, penaltı olursa şu atar bu atar konuşulur ve yazılır. Mesafeye göre frikikçi bellidir. Olcan iyi ama Adrian yazılmış demek ki!