Beşiktaş evinde 2 puan bıraktı! Karlı Dolmabahçe akşamında kazanan çıkmadı

Beşiktaş, Süper Lig'in 30. haftasında sahasında Atakaş Hatayspor'u ağırladı. Derbi mağlubiyetini unutturmak isteyen siyah-beyazlılar, formdaki Hatayspor karşısında kazanmak istiyordu. Mücadeleye de hızlı başlayan Kara-Kartal, 17. dakikada Michy Batshuayi ile öne geçti. ilk yarının bitimine doğru 42. dakikada Saba Lobjanizde'nin golüne engel olamayan Beşiktaş, Hatayspor ile 1-1 berabere kaldı.

AKŞAM

45 puanla 8. sıraya gerileyen ve Avrupa iddiasını sürdürmek isteyen Önder Karaveli yönetimindeki Kara Kartal hızlı başladığı mücadelenin 17. dakikasında Michy Batshuayi'nin ceza sahası dışından şutuyla 1-0 öne geçti.

Golün hemen sonrasında İstanbul'da kar yağışı şiddettini artırırken, Beşiktaş da girdiği pozisyonlardan bir türlü başka gol çıkaramadı. 41'de Bordo-Beyazlılar'ın yıldızı Saba Lobzhanidze harika bir frikik golüyle ilk yarının skorunu belirledi: 1-1.

İkinci devrede de yine yoğun kar yağışı altında oynanan karşılaşmada Beşiktaş baskısı vardı. Siyah-Beyazlılar özellikle yıldız forveti Batshuayi'yle birçok fırsattan yararlanamazken, ceza sahası içi ve dışı her türlü pozisyondan şansını denedi ancak mücadeleden başka gol sesi çıkmadı.

Bu sonuçla Kara Kartal Avrupa yolunda yara alırken, 3 maçtır kaybetmeyen, 3-0'lık Karagümrük galibiyetiyle moral depolayan Ömer Erdoğan'lı Hatayspor zorlu deplasmanda çıkışını sürdürdü. Bu skorla Beşiktaş puanını 46, Hatay ise 47 yaptı.

N'KOUDOU, KARAVELİ'YLE İLK KEZ

Beşiktaş'ın Fransız oyuncusu Kevin N'Koudou, ligde 14 maç aradan sonra sahaya çıktı. Yıldız futbolcu en son 15. haftadaki Kasımpaşa maçında forma giydiğinde takımın teknik direktörü Sergen Yalçın'dı.

Beşiktaş'ın Fransız oyuncusu Kevin N'Koudou, Hatayspor karşılaşmasında oyuna sonradan dahil olarak 14 maç aradan sonra formasına kavuştu. Sezonun 15. haftasında Kasımpaşa deplasmanında oynanan mücadelede sakatlanarak uzun süre tedavi olan yıldız futbolcu, geçtiğimiz haftalarda takımla idmanlara başlamış ve forma giyecek düzeye gelmişti.

N'Koudou, Hatayspor ile oynanan karşılaşmanın 76. dakikasında Cyle Larin'in yerine oyuna dahil oldu. Bu maçla birlikte uzun süre sonra formasına kavuşan Fransız yıldız, Teknik Direktör Önder Karaveli yönetiminde ise ilk kez bir mücadelede süre aldı. N'Koudou, Kasımpaşa maçında sakatlandığında Teknik Direktör Sergen Yalçın, Beşiktaş'ın başında son maçına çıkmıştı.

BATSHUAYI GOLÜ ATTI, TOP DEĞİŞTİ!

Beşiktaş-Hatayspor karşılaşmasında yoğun kar yağışı nedeniyle topun rengi kırmızıya döndü. Batshuayi golü beyaz topla atarken, golün ardından sahaya kırmızı top geldi.

Süper Lig'in 30. haftasında Beşiktaş, Hatayspor'u konuk ederken, karşılaşmanın ilk yarısında yoğun kar yağışı zemini kapladı. Mücadele zeminin net şekilde belli olması nedeniyle beyaz topla başlarken, 16. dakikada Batshuayi'nin attığı golün ardından topun rengi de değişti.

Kar yağışı görüş açısını düşürürken sahayı da beyaz bir örtü şeklinde kapladı. Hakem Yasin Kol, golün ardından topun değişmesini istedi ve karşılaşmanın ilk yarısı boyunca maç kırmızı topla oynandı.

BEŞİKTAŞ KALESİ İLK KEZ EMRE BİLGİN'E EMANET

Beşiktaş'ta cezalı olan Ersin Destanoğlu'nun yokluğunda kale ilk kez 18 yaşındaki Emre Bilgin'e emanet.

Galatasaray deplasmanında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşerek Hatayspor maçında takımını yalnız bırakan Ersin Destanoğlu'nun yokluğunda, siyah-beyazlı kale özkaynak düzeninden gelen Emre Bilgin'e emanet. Mert Günok'un sakatlığı nedeniyle uzun süredir forma giyememesi ve Ersin'in de cezalı olması nedeniyle Teknik Direktör Önder Karaveli, bu sezon birçok maçta kadroda olmasına karşın süre almayan Emre Bilgin'e şans verdi.

18 yaşındaki futbolcu Hatayspor karşısında siyah-beyazlı formayı ilk kez sırtına geçirdi. Emre Bilgin'in ilk 11'de yer aldığı Hatayspor mücadelesinde yedek kaleci olarak da Göktuğ Baytekin kulübede hazır bekledi. 17 yaşındaki Göktuğ, bu sezon ikinci kez siyah-beyazlı ekibin kadrosunda yer aldı.

YEDEK KALECİ GÖKTUĞ BAYTEKİN

Ersin Destanoğlu'nun cezalı Mert Günok'un da sakat olduğu Beşiktaş'ta yedek kaleci olarak altyapıdan 17 yaşındaki oyuncusu Göktuğ Baytekin sahada yer aldı.

Beşiktaş'ta ayrıca Francisco Montero, Gökhan Töre, Kerem Kalafat, Serdar Saatçı ve Emirhan İlkhan da yedek soyundu.

Siyah-beyazlı ekipte Welinton, Oğuzhan Özyakup, Mehmet Topal ve Miralem Pjanic sakatlıkları nedeniyle Atakaş Hatayspor maçında forma giyemedi.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Soğuk havada oynanan maça taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

Vodafone Park'ın tribünlerinde büyük boşluklar oluşurken, karşılaşmayı 7 bine yakın taraftar izledi.

Siyah-beyazlı takımın eski oyuncusu Cenk Tosun da karşılaşmayı izledi.

MAÇTAN DAKİKALAR | İLK YARI

1. dakikada Ghezzal'in sağdan ortasında arka direkte topla buluşan Larin, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta gönderdi.

6. dakikada Rosier'in uzun pasında Batshuayi meşin yuvarlağı kafayla Larin'e bıraktı. Bu oyuncu ceza alanına girdiği anda sert vurdu, kaleci topu kontrol etti.

16. dakikada Ghezzal'in pasıyla topla buluşan Batshuayi, rakiplerini geçtikten sonra yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

28. dakikada Lobjanidze'nin sol çaprazdan güzel vuruşunda, top direğin dibinden auta gitti.

41. dakikada Atakaş Hatayspor beraberliği yakaladı: Hatay ekibi kazandığı serbest vuruşta Lobjanidze meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-1

Karşılaşmanın ilk yarısı da 1-1 beraberlikle tamamlandı.

MAÇTAN DAKİKALAR | İKİNCİ YARI

48. dakikada Ghezzal ceza alanına sağdan girdiği anda sert vurdu kaleci meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

53. dakikada Güven'in sol kanatta yerden pasında altıpasın önünde topla buluşan Batshuayi'nin vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

59. dakikada Ghezzal'in kullandığı korner atışında ceza sahası içinde Josef'in kafa vuruşunda, kale önünde kendisine yönelen topu Batshuayi kötü bir kafa vuruşuyla auta gönderdi.

81. dakikada Rıdvan'ın uzak mesafeden sert şutunda top üstten auta gitti.

Karşılaşma 1-1 beraberlikle tamamlandı.

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Yasin Kol, Esat Sancaktar, İlker Takpak

Beşiktaş: Emre Bilgin, Rosier, Vida, Necip Uysal (Dk. 46 Serdar Saatçı), Rıdvan Yılmaz, Josef, Can Bozdoğan (Dk. 76 Atiba), Ghezzal, Güven Yalçın (Dk. 66 Alex), Larin (Dk. 76 N'Koudou), Batshuayi

Atakaş Hatayspor: Munir, Adekugbe, Burak Öksüz, Sackey, Kamil Ahmet Çörekçi, Mehdi Boudjemaa, Onur Ergün, Lobjanidze (Dk. 79 Saint Louis), Ribeiro (Dk. 90+6 Selimcan Temel), El Kaabi (Dk. 90+2 Bertuğ Özgür Yıldırım, Diouf

Goller: Dk. 16 Batshuayi (Beşiktaş), Dk. 41 Lobjanidze (Atakaş Hatayspor)

Sarı kartlar: Dk. 45 Al Kaabi, Dk. 62 Onur Ergün, Dk.90 Adekugbe, Dk. 90+6 Ribeiro (Atakaş Hatayspor), Dk. 60 Can Bozdoğan (Beşiktaş)