Beşiktaş deplasmanda Gençlerbirliği'ni 3-0 mağlup etti

Süper Lig'in 25. hafta mücadelesinde Beşiktaş deplasmanda Gençlerbirliği'ne konuk oldu. Karşılaşmayı 3-0 kazanan Siyah-Beyazlılar puanını 51'e yükselterek Galatasaray ve Fenerbahçe ile puanlarını eşitledi.

AKŞAM

Beşiktaş deplasmanda Gençlerbirliği'ni 3-0 mağlup etti. Siyah-Beyazlılara galibiyeti getiren golleri 4.dakikada Ghezzal, 89 ve 90+4. dakikada Cenk Tosun kaydetti.

Siyah-beyazlı takımda daha önce 10 asist yapan Rachid Ghezzal, 17. maçında ilk kez gol sevinci yaşadı. Süper Lig'de 23 Aralık 2017'den sonra (1145 gün) ilk kez forma giyen Cenk Tosun ise Beşiktaş'taki ikinci döneminde çıktığı ilk lig maçında fileleri iki kez havalandırmayı başardı.

Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın farkına ve o tartışmaya değindi: Sergen Yalçın, polemiklere girmesin

Rakiplerinin kazandığı haftada hata yapmayan Beşiktaş galibiyetin ardından puanını 51'e yükseltti. Ligde son 7 haftada 6 mağlubiyet, 1 beraberlik alan Gençlerbirliği 20 puanda kaldı.

Süper Lig'de Beşiktaş önümüzdeki haftayı bay geçecek. Gençlerbirliği, Denizlispor'a konuk olacak.

Sergen Yalçın'dan VAR'daki hakemlere uyarı: Dikkatli olun, kaderimizle oynamayın!

EKSİKLİKLER SERGEN YALÇIN'I YENİ ARAYIŞLARA İTTİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Süper Lig'in 25. haftasında Gençlerbirliği deplasmanında savunmadaki eksikler nedeniyle sol bekte Dorukhan Toköz'ü, stoperde ise Necip Uysal'ı oynattı.

Eryaman Stadı'nda oynanan karşılaşmada Yalçın, sakat ve cezalı oyuncular nedeniyle savunma dörtlüsünü kurmakta zorlandı. Cezalı oyuncular N'Sakala ve Vida ile sakatlıkları bulunan Rıdvan Yılmaz ve Montero, maç kadrosuna dahil edilmedi.

Yalçın, iki sol bekinin yokluğunda bu görevi orta saha oyuncusu Dorukhan Toköz'e verdi. Stoperdeki eksikler nedeniyle de Welinton'un partneri Necip Uysal oldu.

Sergen Yalçın, geçen hafta İttifak Holding Konyaspor'u 1-0 yendikleri maçın ilk 11'inde ise iki zorunlu değişiklik yaptı. Vida ve N'Sakala'nın yerine kart cezası biten Dorukhan ile Atiba Hutchinson ilk 11'de forma giydi.

Kart cezası sona eren Mensah ise yedek kulübesinde bekledi. Siyah-beyazlılarda sakatlığı bulunan bir başka futbolcu Oğuzhan Özyakup da kadroda yer almadı.

Gençlerbirliği'nde ise yeni transfer Lucas Mugni, ilk kez kırmızı-siyahlı formayı Beşiktaş karşısında terletti.

Mehmet Altıparmak: Maçı oyuncu değişiklikleri getirdi

CENK TOSUN, SÜPER LİG'DE MAÇ KADROSUNA GİRDİ

Beşiktaş'a yeniden dönen Cenk Tosun, 3 yılı aşkın bir süre sonra Süper Lig'de maç kadrosuna girdi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda İttifak Holding Konyaspor ile yapılan maçta ilk 11'de oynayan Cenk, Süper Lig maçında da kadroya girdi. Cenk Tosun, son olarak Beşiktaş formasıyla Süper Lig'de 23 Aralık 2017'de Sivasspor karşısında sahaya çıkmıştı.

Öte yandan, karşılaşmadan önce Gara'da şehit edilen 13 Türk vatandaşı için saygı duruşunda bulunuldu.

Feyyaz Uçar: Bu özellik Beşiktaş'ı şampiyon yapar

MAÇTAN DAKİKALAR | İLK YARI

4. dakikada Beşiktaş, Ghezzal'ın golüyle öne geçti. Rosier'in pasında ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Ghezzal, ayak içiyle yaptığı şık vuruşla kaleci Nordfeldt'in sağından meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1

12. dakikada Ljajic'in ceza yayının gerisinden yaptığı vuruşta top kalecide kaldı.

20. dakikada sol kanattan Ljajic'in kullandığı köşe vuruşunda Josef de Souza kafayla topu arkaya aşırttı. Welinton yakın mesafeden topu auta gönderdi.

22. dakikada Ghezzal'ın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Aboubakar'ın vuruşunda Nordfeldt gole izin vermedi.

31. dakikada Gençlerbirliği beraberlik golüne yaklaştı. Hızlı gelişen atakta Ayite'nin pasında Candeias kaleciyle karşı karşıya kaldı. Portekizli futbolcunun vuruşunda açıyı iyi kapatan Ersin Destanoğlu golü önledi.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Mustafa Doğan: Arabistan'a gidip bu kadar iyi dönen oyuncu sayısı çok az

MAÇTAN DAKİKALAR | İKİNCİ YARI

55. dakikada soldan ceza sahasına giren Ljajic, topu içeriye çevirdi. Ghezzal'ın arka direkte yaptığı vuruşta Polomat, kale önünde topu kafayla çıkardı.

75. dakikada Josef de Souza'nın pasında soldan ceza sahasına hareketlenen Cenk Tosun'un şutunda kaleci topu kornere çeldi.

76. dakikada Ljajic'in pasında Larin ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kaldı. Larin'in şutunda Nordfeldt ayağıyla gole izin vermedi.

86. dakikada Cenk Tosun'un pasında Nkoudou'nun ceza sahası sol çaprazdan yaptığı vuruşta, kaleci topu kornere çeldi.

89. dakikada Beşiktaş ikinci golü buldu. Dorukhan'ın pasında savunmanın arkasına sarkan Cenk Tosun, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu filelere gönderdi: 0-2

90+4. dakikada Josef de Souza'nın topuk pasında ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Cenk, plase vuruşla farkı üçe çıkardı: 0-3

İkinci yarısı yoğun kar yağışı altında oynanan karşılaşmayı Beşiktaş 3-0 kazandı.

Atiba Hutchinson : Yolun sonu...

Stat: Eryaman

Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, İbrahim Çağlar Uyarcan, Erdinç Sezertam

Gençlerbirliği: Nordfeldt, Johansson, Arda Kızıldağ, Toure, Polomat, Soner Dikmen, Furman, Candeias, Mugni (Dk. 73 Spiridonovic), Ayite (Dk. 87 İlker Karakaş), Sefa Yılmaz (Dk. 64 Stancu)

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Necip Uysal, Dorukhan Toköz, Josef de Souza, Hutchinson, Ghezzal (Dk. 62 Nkoudou), Ljajic (Dk. 78 Mensah), Larin (Dk. 87 Gökhan Töre), Aboubakar (Dk. 62 Cenk Tosun)

Goller: Dk. 4 Ghezzal, Dk. 89 ve 90+4 Cenk Tosun (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 28 Ayite, Dk. 36 Furman, Dk. 78 Candeias (Gençlerbirliği), Dk. 87 Josef de Souza, Dk. 90+8 Dorukhan Toköz (Beşiktaş)

Cenk Tosun: Beşiktaş'ı şampiyon yapmaya geldim!

Rachid Ghezzal'dan sakatlık açıklaması