Beşiktaş Bursaspor maç özeti (BJK Bursa özet)

Beşiktaş Bursaspor özet anları nefes kesti. Beşiktaş Bursaspor maç özeti önemli anları ve golleri haberimizde. Vodafone Arena’da oynanan ve ligin zirvesini yakından ilgilendiren karşılaşmada Beşiktaş’ı öne geçiren golü Cenk Tosun kaydetti. İki penaltı ve 1 kırmızı kartın çıktığı maçı Beşiktaş 2-1 kazandı.

Beşiktaş Bursaspor maç özeti kıran kırana bir mücadeleye sahne oldu. BJK Bursa özet anlarına Cenk Tosun’un kaydettiği iki penaltı golü damga vurdu. Vodafone Arena’da oynanan karşılamanda, Beşiktaş ikinci yarıda Cenk Tosun’un kaydettiği iki penaltı golüyle 3 puana çok yakın. İki penaltı ve 1 kırmızı kartın çıktığı maçı Beşiktaş 2-1 kazandı. Hakem Bülent Yıldırım’ın yönettiği karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona ermişti.

BEŞİKTAŞ BURSASPOR MAÇ ÖZETİ (1.YARI)

4.dakikada Bursaspor tehlikeli geldi. Batalla'nın sağ kanattan yaptığı ortada Deniz'den önce Gökhan topa dokundu. Del Valle'nin hareketlendiği topu Fabri kalesini zamanında terkederek kontrol etti.

11.dakikada tehlike yaratan taraf bu sefer Beşiktaş oldu. Sol kanatta topla buluşan Oğuzhan, penaltı noktasındaki Olcay'ı gördü. Olcay'ın vuruşunda savunma araya girdi ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

12. dakikada yine Olcay etkili oldu. Olcay iki rakibinden sıyrılıp sağ ayağıyla uzak direğe sert bir plase çıkarttı. Top direğin hemen yanından dışarı gitti.

23’te maçın en etkili pozisyonu yaşandı. Ani gelişen Bursaspor atağında Aziz'in pasıyla topla buluşan Batalla bekletmeden Jorquera'yı gördü. Jorquera'nın indirdiği topa Deniz uygun durumda vuruşunu yaptı ama çerçeveyi bulamadı.

27.dakikada ev sahibi ekip gole çok yaklaştı. Cenk'in pasıyla savunma arkasına sarkan Aboubakar, rakibinden sırılıp karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı. Merter'e de çarpan topu çizgiden Aziz çıkarttı.

42.dakikada Aboubakar etkili geldi. Cenk'in pasıyla savunma arkasına sarkan Aboubakar, rakibinden sırılıp karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı. Merter'e de çarpan topu çizgiden Aziz çıkarttı.

Maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

BEŞİKTAŞ BURSASPOR MAÇ ÖZETİ (2.YARI)

47.dakikada Adriano kaleyi yokladı. Tolgay'ın ortasında İsmail'in kafayla uzaklaştırmaya çalıştırdığı topa Adriano gelişne sert vurdu. Top farklı bir şekilde üstten auta gitti.

52.dakikada Beşiktaş penaltı kazandı. Sol kanattan Adriano'nun ortasında ters kanatta topla buluşan Gökhan rakibinden sıyrılırken yerde kaldı. Bülent Yıldırım penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışında topun başına geçen Cenk Tosun, Harun'u ters köşeye yatırdı.

58.dakikada Cenk Tosun yine şansını denedi. Adriano'nun sıfıra inerek çevirdiği topa Cenk, uygun durumda vuruşunu yaptı. Top uzak direğin yanından dışarıya gitti.

63’te Bursaspor beraberlik golüne çok yaklaştı. Sağ kanattan yapılan ortada Necid ön direkte uçarak kafayı vurdu ama çerçeveyi tutturamadı.

64.dakikada  Ani gelişen Beşiktaş atağında, sol çaprazda topla buluşan Oğuzhan yerde kaldı. Bülent Yıldırım bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Penaltı noktasında bir kez daha topun başına geçen Cenk Tosun, sert bir plase ile skoru 2-0 yaptı. 

79.dakikada Beşiktaş net bir fırsatı kaçırdı. Sağ kanattan Aboubakar'ın ortasında penaltı noktasına doğru gelen topa iki Beşiktaşlı oyuncu birden hareketlendi ancak birbirleriyle anlaşamadılar.

80.dakikada Beşiktaş bir kez daha gole yaklaştı. Ani gelişen Beşiktaş atağında sağ çaprazda topla buluşan Aboubakar'ın şutunda Harun topu çeldi. Pozisyonun devamında bu kez Oğuzhan sol çaprazdan direk dibine doğru bir şut gönderdi. Harun bı pozisyonda da gole engel oldu.

90+1’de Bursaspor farkı 1’e indirdi. Sağ kanattan ceza sahasına doğru kullanılan serbest vuruşta İsmail'in vuruşunda Fabri'den seken topu Emre tamamladı ve son bölümde farkı bire indirdi.

Maçın son dakikasında Bursaspor'da yedek kulübesindeki Sercan Yıldırım itirazlarını sürdürünce kırmızı kart gördü.

Beşiktaş sahasında Bursaspor’u 2-1 mağlup etti ve puanını 32’ye yükseltti. Bursaspor ise 24 puanda kaldı.