Beşiktaş 3. golcünün de işini bitirdi! Muleka'dan 5 yıllık imza

Geçtiğimiz sezonun devre arasında Kasımpaşa'da kiralık olarak forma giyen Muleka için Standard Liege ile anlaşma sağladı. 22 yaşındaki Demokratik Kongolu golcü ile 5 yıllık sözleşme imzalanacak.

AKŞAM

Beşiktaş, golcü transferinde atağa kalktı. Weghorst ve Cenk Tosun'u kadrosuna katan Siyah-Beyazlılar, bir forvet transferinde daha mutlu sona ulaştı. Kartal, geçtiğimiz sezonun devre arasında Kasımpaşa'da kiralık olarak forma giyen Muleka için Standard Liege ile anlaşma sağladı.

Ödeme planı konusunda görüşmelerin sonuna gelindi. Beşiktaş, Belçika ekibine 3,5 milyon euro civarında bir bonservis ödeyecek. 22 yaşındaki D. Kongolu golcü ile ise 5 yıllık sözleşme imzalanacak.

İNGİLTERE'DEN İZİN ALINAMADI

Muleka, 1 milyon euro garanti ücret alacak. Ayrıca oyuncuya 5 bin euro maç başı ücreti verilecek. Sonraki satıştan Belçika ekibine yüzde 15 pay verilecek. Başarılı golcü ile İngiliz ekibi Burnley de ilgileniyordu.

Ancak genç oyuncu İngiltere'den çalışma izni alamadığı için bu transfer gerçekleşmedi. Böylece Başarılı golcü oyuncunun Siyah-Beyazlı takıma transferi gerçekleşmiş oldu. Muleka, Belçika ekibinde ayda 5 bin euro kazanıyordu.

2 MİLYON EUROYA İMZA ATTI

4 Ekim 1999 tarihinde Lubumbashi'de dünyaya gelen Jackson Muleka profesyonel futbol kariyerine TP Mazembe'de start verdi. 22 yaşındaki oyuncu için Standard Liege, 2020-2021 sezonu başında 2 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

Süper Lig ekibi Kasımpaşa'nın geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında kiraladığı Kongolu golcü, 14 müsabakada oynama şansı yakaladı. Jackson Muleka bu karşılaşmalarda rakip fileleri 12 kez havalandırdı. 22 yaşındaki futbolcu takım arkadaşlarına 5 gol pası verdi.