Beşiktaş Galatasaray maç özeti golleri

Beşiktaş 2-2 Galatasaray maçı özeti ve golleri ile büyük bir yankı uyandırdı. İlk yarı Eren Derdiyok ve Bruma'nın attığı gollerle öne geçen Galatasaray, ikinci yarıdaki Beşiktaş'a karşı koyamadı ve dev derbi 2-2 berabere bitti. Beşiktaş Galatasaray maçı ve golleri haberimizde.

Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray karşılaştı. Vodafone Arena tarihinin ilk derbisi olan mücadele 2-2 sona erdi. Sarı-kırmızılılar ilk yarıyı 2-0 önde kapattı ancak siyah-beyazlılar pes etmedi! Beşiktaş’ın 5 dakikada gelen iki golü derbide puanları paylaştırdı. Galatasaray taraftarının da yer aldığı maçta Eren Derdiyok perdeyi açtı! Sneijder’in kullandığı kornerde Yasin ön direkte kafayı vurdu, savunma çıkaramadı. Direğe çarpan top kale dibinde Eren’in önüne düşünce konuk takım 1-0 öne geçti. İlk yarının son dakikasında ise Bruma çok şık bir gole imza attı. Orta alanda topla buluşan Bruma bir anda hızlanıp rakiplerinden tek tek geçtikten sonra kaleci Fabri ile karşı karşıya kaldı. Penaltı noktasının hemen solundan plase vuruşunu yapan Portekizli futbolcu, takımını 2-0 öne geçirmeyi başardı.


Şenol Güneş ikinci yarıya Talisca-Aboubakar ikilisini oyuna alarak başladı. İlk yarıda etkisiz olan Olcay ile Oğuzhan kenara geldi. Galatasaray kalesini yoklayan ancak sadece Atiba’nın tek şutunda etkili olan Beşiktaş, sağ kanattan Quaresma’nın kullandığı köşe vuruşunda altıpas üzerinde yer alan Marcelo kafa vuruşuyla topu filelere göndererek siyah-beyazlıları umutlandırdı: 2-1.

Bu golden sonra morallenen Beşiktaş 78. dakikada milli golcüsü Cenk Tosun ile beraberliği yakaladı. Sol kanatta Tosic’in savunmanın arkasına attığı topa hareketlenen Cenk yaptığı vuruşla Muslera’yı çaresiz bırakarak durumu 2-2’ye getirdi.

Geride kalan dakikalarda her iki takım da derbiden 3 puanla ayrılmak için gol aradı ancak skor değişmedi.

Bu sonuçla her iki takım da 11 puanla 5. haftayı tamamladı.

İLK 11'LER

Beşiktaş: Fabri, Göhkan, Marcelo, Tosic, Caner, Atiba, Gökhan İnler, Oğuzhan, Quaresma, Olcay, Cenk

Galatasaray: Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan, Carole, Tolga, Selçuk, Yasin, Sneijder, Bruma, Eren Derdiyok

BEŞİKTAŞ GALATASARAY MAÇI CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

BEŞİKTAŞ GALATASARAY DERBİ MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Beşiktaş Galatasaray derbi maçı 24 Eylül Cumartesi akşamı Vodafone Arena'da saat 20:00'da başlayacak. Ali Palabıyık'ın yöneteceği mücadele LİG TV kanalından canlı olarak yayınlanacak

BEŞİKTAŞ GALATASARAY DERBİSİ ÖNCESİNDE İSTATİSTİKLER

Bu maç, Vodafone Arena'daki ilk Süper Lig derbisi olacak. İki ezeli rakip, Süper Lig'de 117. defa karşılaşacak. Aralarındaki maçlarda Galatasaray 43, Beşiktaş 32 kez kazandı . Galatasaray 144, Beşiktaş 121 gol kaydetti. Beşiktaş'ın evinde oynanan 58 derbide Galatasaray'ın 20-18'lik üstünlüğü var . İki takım arasındaki son iki mücadeleyi kazanan Beşiktaş, lig tarihinde yalnızca bir defa Galatasaray önünde üç maçlık galibiyet serisi yakaladı (1991 ve 1992 yıllarında). İki takım, en son 2013-14 sezonundaki derbiye namağlup gelmişti (Beşiktaş 4G; Galatasaray 1G 3B). Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki karşılaşma Galatasaray galibiyetiyle sonuçlanmıştı (hükmen 3-0). Beşiktaş ve Galatasaray, Eylül ayında dokuz kez karşılaştı: Galatasaray bu maçların dördünü kazanırken bu dört galibiyet de Eylül ayındaki son dört karşılaşmada geldi. Öncesindeki beş maçın ikisini Beşiktaş kazanmış, üçü beraberlikle sonuçlanmıştı.

İki takımın eski İnönü Stadyumu'nda oynadığı son derbi, 3-3'lük beraberlikle sonuçlanmıştı (26 Ağustos 2012). Beşiktaş, Vodafone Arena'da oynadığı beş lig maçını da kazanırken bu maçların hiçbirinde üçten az gol atmadı (toplam 17, maç başına 3,4 gol). Evinde oynadığı son 12 lig maçını kazanan Beşiktaş, 2002 ve 2003 arasında yakaladığı 14 maçlık seriden bu yana en iyi iç saha serisini yaşıyor. Galatasaray'ın başındaki ilk yedi lig maçının birini kazanabilen Jan Olde Riekerink, son altı lig maçının beşini kazandı. Deplasmandaki son dört lig maçını kaybetmeyen Galatasaray, onun öncesindeki 11 deplasman maçının yedisini kaybetmiş, hiçbirini kazanamamıştı. Galatasaray'ın resmi maçlarda Beşiktaş'a attığı son dört golün üçünde Wesley Sneijder'in katkısı var.

Eren Derdiyok, Beşiktaş'a karşı oynadığı iki lig maçında iki gol attı.Jan Olde Riekerink ve Şenol Güneş, 2016 yılında üçüncü defa karşılaşacak. Ligdeki karşılaşmanın galibi Güneş olurken, Riekerink Süper Kupa'da penaltılar sonucunda gülmüştü. Şenol Güneş, Beşiktaş'ın başında Galatasaray'a karşı iki lig maçını da kazandı. Güneş, Galatasaray'a karşı çıktığı son 14 lig maçının sadece üçünü kaybetti. Ancak Güneş, evinde Galatasaray'a karşı çıktığı son beş lig maçının birini kazanabildi . Güneş'in Galatasaray karşısındaki Süper Lig karnesi: 11 galibiyet, sekiz beraberlik, 12 mağlubiyet.

Süper Lig'de sezonun en fazla isabetli pas atan iki takımı Galatasaray ve Beşiktaş.Galatasaray topa en çok sahip olan takım (%66,8); Beşiktaş da %61,9 ile Fenerbahçe'nin (%63,1) ardından üçüncü sırada. Her iki takım da, ligdeki ilk dört maçında %60'ın altına inmedi.

Ligde yalnızca Zydrunas Karcemarskas, Fernando Muslera'dan daha fazla kurtarış yaptı.

GALATASARAY LİGDE DE ÖNDE

Beşiktaş ile Galatasaray arasında ligde yapılan 116 karşılaşmada ise genel toplamda olduğu gibi sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor. İki takım ligde 116 kez karşı karşıya geldi, Galatasaray 43, Beşiktaş ise 32 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 41 maçta da eşitliği bozamazken, sarı-kırmızılılar 144, siyah-beyazlılar 121 gol attı. Geçen sezon ligde yapılan her iki maçı da Beşiktaş kazandı. Siyah-beyazlılar, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 2-1, Türk Telekom Arena'da ise 1-0'lık skorlarla galip geldi.                    

VODAFONE ARENA’DA İLK DERBİ

Beşiktaş ile Galatasaray, Vodafone Arena'da ilk kez karşı karşıya gelecek. 11 Nisan 2016'da Bursaspor maçıyla hizmete giren siyah-beyazlıların yeni stadı, bu akşam ilk derbiye ev sahipliği yapacak. Her iki takım, BJK İnönü Stadı'nda son olarak 26 Ağustos 2012 tarihinde karşılaştı, müsabaka 3-3 bitti. Taraflar, 4 yılı aşkın süre sonra Dolmabahçe'de sahaya çıkacak.                  

BEŞİKTAŞ’TA GALATASARAY’A GOL ATAN OYUNCU YOK

Süper Lig'de Beşiktaş ile Galatasaray arasında bu akşam yapılacak sezonun ilk derbisi öncesi ilginç bir istatistik öne çıkıyor. Galatasaray'ın bu sezonki kadrosunda sarı-kırmızılı formayla Beşiktaş'a gol atan 4 futbolcu bulunurken, Beşiktaş'ın mevcut kadrosunda siyah-beyazlı formayla Galatasaray'a karşı gol sevinci yaşayan oyuncu yok. Sarı-kırmızılı takımda Selçuk İnan, Wesley Sneijder, Hakan Kadir Balta ve Yasin Öztekin, derbilerde Beşiktaş filelerini havalandırdı. Rekabetteki son 3 randevuda Galatasaray filelerini havalandıran Beşiktaş'ın gollerini sezon başından takımdan ayrılan Mario Gamez, Gökhan Töre ve sarı-kırmızılı futbolcu Aurelien Chedjou kendi kalesine attı.                  

Şenol Güneş, kararını son anda değiştirmediği taktirde Galatasaray karşısında takımı 4-2-3-1 taktiğiyle oynatacak ve şu 11'i sahaya sürecek:

Fabri

Gökhan Gönül

Marcelo

Tosic

Caner

Atiba

Gökhan İnler

Quaresma

Oğuzhan

Olcay

Aboubakar

Tıpkı Beşiktaş gibi 4-2-3-1 taktiğiyle oynaması beklenen Galatasaray'ın muhtemel 11'i ise şöyle::

Muslera

Sabri

Chedjou

Hakan Balta

Carole

Selçuk İnan

Tolga Ciğerci

Yasin

Sneijder

Bruma

Eren Derdiyok