(Beşiktaş - Galatasaray) Acı Rekor: 76.127

Siyah-Beyazlılar, 2002-03 sezonunda G.Saray ile F.Bahçe arasında oynanan ve 70 bin 125 seyirci ile kırılan rekoru 6 bin 2 fazlasıyla tarihe gömdü. Çirkin olaylar ise güzelliklerin üstüne kâbus gibi çöktü.

Kartal'a gönül verenler için her şey güzel başladı. Onları ne yağmur, ne soğuk hava durdurabildi... Dün stada akın vardı... Beşiktaşlı taraftarlar, İnönü Stadı’nın tadilatı nedeniyle maçlarını oynadığı Atatürk Olimpiyat Stadı’nı dün öyle bir doldurdu ki bunun sonucunda tarihi bir gece yaşandı. 

Bu gecenin mimarları ise elbette Siyah-Beyazlı taraftarlardı. Ve bunun sonucunda da beklenen rekor geldi... Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında Beşiktaş ile G.Saray arasında oynanan derbiyi tam 76.127 biletli kişi izledi ve 2003 yılına ait seyirci rekoru kırıldı. Daha önceki rekor ise 2003 yılında yine aynı statta G.Saray ile F.Bahçe’nin karşılaştığı mücadelede kırılmıştı ve tarihe geçen o derbideki seyirci sayısı ise 70.125 idi. 

ÖZEL MAÇTA 79 BİN KİŞİ GELMİŞTİ

Beşiktaşlı taraftarlar bu sayının üstüne 6002 daha ekleyerek kırılması güç bir rekora imza atmış oldu. Ama tüm bu güzellikler 90 artı 2. dakikada kâbusa dönüştü. Çıkan olaylar, bazı kendini bilmezlerin sahaya inmesi ne rekorun ne de futbolun güzelliğini bıraktı. Rekor da tarihe “Acı rekor” olarak geçti.

SAHA SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ - FOTO GALERİ

TFF'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

KAVGA NEDEN ÇIKTI? İŞTE O İDDİA

OLAYLI DERBİDE BİLİC ŞOKU

MELO BEŞİKTAŞLILARI BÖYLE ÇILDIRTTI

BEŞİKTAŞ'A YAZIK OLDU

ŞİMDİ NE OLACAK? İŞTE O TALİMAT

İKİ TAKIMDAN ORTAK KARAR