(Benfica Fenerbahçe) F.Bahçe'den Portekiz'e 1 milyon euro

AKŞAM'ın usta yazarı Alaattin Metin, UEFA Avrupa Ligi'nde Benfica - Fenerbahçe maçı öncesi Lizbon'dan izlenimlerini yazdı.

Sabah şehre çıktım dolaşmaya. Lizbon olmuş İstanbul. Sokaklarda, kafelerde F.Bahçe forması giyen insanlar gördüm. Celal Doğan, kabataslak bir hesap yaptı. "Gerçekten F.Bahçe gittiği yere bereket götürüyor. Maddi krizdeki Portekiz'e 1 milyon euro para bırakırız" dedi. Türkiye'den Avrupa'dan devamlı F.Bahçeliler maça geliyor. Bilet sıkıntısı hat safhada. Kampta bile herkes bilet peşinde.

 
UEFA'DAN 10 BİN FİNAL BİLETİ
 
Bu arada söyleyeyim UEFA final için hazırlıklara başlamış. F.Bahçe Kulübü'ne de 9 bin 800 bilet vermiş. Sonra da Avrupa'daki taraftarlarınız için ne kadar istersiniz diye sormuş. Zannetmişler ki F.Bahçe kulübü 300-500 bilet isteyecek. 20 bin isteyince şaşırmışlar. İmkansız demişler. Ama internetten birçok uyanık, kendine ve takımına güven taraftar final bileti almış. Duyduğuma göre 10 kişilik localar adam başı 800 eurodan satılıyormuş. Loca bile alan varmış. Bugün Lizbon havalimanına Türkiye'den gelen uçaklara hizmet verecek.
 
ALİ KOÇ DA LİZBON'DA
 
Başkan Aziz Yıldırım'ın kendi cebinden parasını vererek özel kiraladığı uçakla 200 delegasyon gelecek. Onun dışında grupların kaldırdığı 6 ve 10 yakın özel uçak gelecek. Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de bugün maçta olacak. Dün de Ali Koç, geldi. Başkan Aziz Yıldırım ile görüşüp başarılar dilediler.