Ben Türk'üm kimseden korkmam

“Tel Aviv teknik ekibinden biri, kim bilmiyorum, ‘İsrail'de göreceksin. Siyonistlerin sana ne yapacağını göreceksin' dedi. Ben Ergin Ataman'ım, Panathinaikos koçuyum, Ben Türk'üm! Bana hiçbir şey yapamazsınız.”

AKŞAM SPOR

EuroLeague'de Yunanistan ekiplerinden Panathinaikos, kendi evinde İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv'i 95-79'luk skorla mağlup etti. Play-off çeyrek final serisinde durumu 1-1'e getiren Panathinaikos'ta başantrenör Ergin Ataman, maçın ardından rakip takım teknik ekibindeki biri tarafından tehdit edildi. Karşılaşmanın ardından soyunma odası koridorunda yaşanan gerginlikte Ergin Ataman'ın "Soyunma odamda ne yapıyorsun? Bu adam kim? Bu adamı dışarı çıkarın" ifadelerini kullandığı görüldü. Maccabi Tel Aviv yetkilisi, "Ben İsrail'denim" sözleriyle yanıt verdi.

TÜRKİYE MİLLİ TAKIMI'NIN KOÇUYUM

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan başarılı çalıştırıcı, rakip teknik ekibinden bir ismin kendisini tehdit ettiğini belirterek adeta meydan okudu. "Ben Türk'üm" diyen Ataman, "Maccabi Tel Aviv teknik ekibinden biri, kim bilmiyorum, 'İsrail'de göreceksin. Siyonistlerin sana ne yapacağını göreceksin' dedi. Hadi ama! Ben Ergin Ataman'ım, Panathinaikos koçuyum, Türkiye Milli Takımı'nın koçuyum. Ben Türk'üm! Bana hiçbir şey yapamazsınız" sözleriyle tepkisini gösterdi.

SERİNİN İLK MAÇI OLAYLI GEÇMİŞTİ

İki takım arasında oynanan serinin ilk maçının ardından Ergin Ataman'ın yaptığı açıklamalar dikkat çekmişti. Kaybedilen mücadele sonrası hakemleri eleştiren Ergin Ataman "Dünyanın dört bir yanında yaşanan ve hepimizi üzen trajik olayların (Rusya, Ukrayna, Filistin ve İsrail'de) profesyonel basketbolu etkileyebileceğine inanmak istemiyoruz. Ancak ne yazık ki dünkü hakem hataları, başka bir neden düşünmemize izin vermiyor" ifadelerini kullanmıştı.

BAŞKAN'DAN DESTEK TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrailli Maccabi Playtika takımının teknik ekip çalışanı tarafından sözlü saldırıya uğrayan Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman'ı aradı. Başkan Erdoğan, "İsrail'de Siyonistlerin sana ne yapacağını göreceksin" sözlerinin hedefindeki koç Ataman'ı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti; destek mesajı verdi.