Ben seçilmiş insanım

Dünya Şampiyonu Rıza Kayaalp, AKŞAM'a ilginç hayat hikayesini anlattı.

MURAT KAYA - ÖZEL RÖPORTAJ

Eylül'de Özbekistan’da yapılacak Dünya Güreş Şampiyonası’na hazırlanan Grekoromen Milli Takımı’nın kampını ziyaret ettik. Şampiyonlarla ilginç bir röportaj gerçekleştirdik. Özellikle son dönemde yaptığı büyük işlerle ülkemizin adını dünyaya duyuran Rıza Kayaalp, herkesin merak ettiği ilginç yükseliş öyküsünü AKŞAM’a anlattı:

 HİÇBİR TURNUVADA BOŞUM YOK 

"Güreşe 10 yaşında başlamaya karar verdim. 'Ben yaparım' diyerek yola çıktım. Önce amatör seçmelerinde boy gösterdim, ardından il seçmeleri, merkez seçmeleri, bölge şampiyonlukları ve Türkiye seçmeleri derken buralara kadar geldim. İlerideki hedefim Hamza Ağabey (Yerlikaya) gibi 'Asrın Güreşçisi' olmak. Sonuçta Allah yetenek vermiş, şimdiye kadar da hiç boşum yok. Başarısız bir sporcu olduğum söylenemez. Hep geçmişte büyük ağabeylerimi örnek aldım.

HEP GÜREŞİN İÇİNDE KALACAĞIM

Türk güreşinin daha iyi yerlere gelmesinin yolu 'En yetenekli sporcuyu' bulup en iyi şekilde yetiştirmekten geçiyor. İleride Güreşi bıraktığımda yetenekli sporcular bulup Türk güreşine kazandırmak için çalışmayı düşünüyorum.”

GÜÇLÜ RAKİPLERLE SINANDIK

Dünya Şampiyonası öncesi Mersinli Ahmet Tesisleri’nde Azerbaycan ve Rusya gibi önemli ülkelerin takımlarıyla kamp yaptıklarını ve hazırlık müsabakaları oynadıklarını da hatırlatan Kayaalp, “Hedefimiz takım halinde dünya şampiyonu olmak. Burada hazırlıklar çok iyi gidiyor. Turnuva öncesi yaptığımız hazırlık maçlarında kendimizi güçlü rakiplerle sınama imkanı bulduk” değerlendirmesi yaptı.