Beklenen oldu! Rus milyarder Roman Abramovich, sahibi olduğu Chelsea'nin yönetimini devretti

Rus Milyarder Roman Abramovich sahibi olduğu Chelsea'den ayrıldığını açıkladı. Abramovich, Chelsea kulübünün internet sitesinden yaptığı açıklamada kulübün hisselerini Chelsea Vakfı'na devrettiğini açıkladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığı ile bilinen Abramovich'in İngiltere'ye girişi İngiliz hükümeti tarafından yasaklanmıştı.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'de bir dönem sona erdi. İngiliz ekibinin sahibi Rus milyarder Roman Abramovich, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası ülkede getirilen yasakların ardından, kulübün yönetimini Chelsea'nin sahip olduğu hayır kurumunun vakfına devretti.

Kulüpten yapılan açıklamada, Rus milyarder şu ifadeleri kullandı:

Her zaman kulübün çıkarlarını en iyi şekilde düşünerek kararlar aldım. Bu değerlere bağlı kalmaya devam ediyorum. Bu nedenle bugün Chelsea'nin yönetimini Chelsea hayır kurumunun mütevelli heyetine bırakıyorum. Şu anda onların kulübün, oyuncuların, personelin ve taraftarların çıkarlarını gözetmek için en iyi konumda olduklarına inanıyorum.

İNGİLTERE'DE YAŞAMASI YASAKLANMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle, Rus milyarderin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile olan ilişkilerinden dolayı İngiltere'de yaşamasının yasaklandığı ve Roman Abramovich'e İngiltere'ye bir daha giriş izni verilmeyeceği haberleri gündeme gelmişti.

Aylardır Stamford Bridge'de görülmeyen Roman Abramovich son olarak geçtiğimiz Ekim ayında İngiltere'de bulunmuştu. Bu dönemde de kısa bir süreliğine İngiltere'de bulunabilen Abramovich'in vize başvurularının yaşananların ardından reddedileceği öne sürüldü.