ÖZEL! 'Bek'le şampiyon olursun

Bekleri dahil savunması büyük katkı veren Fenerbahçe, rakiplerini solladı... Kanarya'nın stoperleri ve bekleri 10 gol, 14 asistlik performans sergiledi. Beşiktaş'ın savunmacıları, 7 gol, 9 asistlik katkı sağladı. Galatasaray'ın geri dörtlüsünde görev yapan isimler ise 3 gol, 13 asist üretti.

AKŞAM Özel Haber

Şafak GÖZMEN

Kasımpaşa'yı geçerek şampiyonluk yarışına devam eden Fenerbahçe'de gollerin birini Szalai atarken, Caner de Valencia'nın ilk golünde asisti yapan isimdi... Sarı-Lacivertli savunmacılar, sadece Paşa maçında değil, ligin geride kalan haftalarında da hücumdaki katkılarıyla ön plana çıktı. Bu sezon Fener'in topladığı 72 puanın 37'sinde defans oyuncularının katkısı var. Sarı-Lacivertli takım stoperlerinden 6 gol, 2 asistlik yardım alırken, bekler ise 4 gol, 12 asist yaptı.

ÖZEL! Florentino Perez, kafaya koydu: Galatasaray ya da Fenerbahçe, Avrupa Süper Ligi'ne

STOPER GOLLERİNİN 3'Ü SZALAI!

Savunmadaki performansıyla göz dolduran Szalai, attığı 3 golle stoperler içinde hücumda en etkili isim... Tisserand, 1 gol, 1 asist, Serdar ise 2 gol, 1 asistlik katkı sağladı. Lemos ile Sadık ise skor üretemedi. F.Bahçe'nin bekleri de hücumdaki katkılarıyla ön planda... Bu bölgede Caner Erkin, en dikkat çekici isim... Tecrübeli futbolcu, 29 maçta 9 kez gol pası verirken gol sevinci ise yaşayamadı. Diğer beklerden Gökhan Gönül, 2 gol, 2 asist, Nazım, 1 gol 1 asist, Novak da 1 gollük performans sergiledi.

Galatasaray: Belge var reddedin

GALATASARAY'IN 6 BEKİ, BİR CANER ETMEDİ

Lider Beşiktaş ise savunma oyuncularının skor katkısı yaptığı maçlarda 35 puan topladı. Stoperler 5 gol atarken 4'ü Vida'dan geldi. 1'i ise Welinton'a ait. Siyah-Beyazlılar'ın 3 beki; Rıdvan, N'Sakala ve Rosier, 2 gol, 9 asistlik performans üretirken FB'nin gerisinde kaldı. Şampiyonluğu diğer adayı G.Saray ise savunmacılarından en az katkı alan takım. (34). G.Saray'da stoperler 2 gol, 5 asistlik performans gösterirken gollerin 2'si ve asistlerin 4'ü Donk'a ait. SarıKırmızılılar'ın 6 beki de 1 gol, 8 asistlik katı verdi. G.Saray'ın 6 beki Caner Erkin kadar katkı sağlayamadı.

UEFA'ya 6 milyar euro Türk desteği